Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

MIKLAVŽEVANJE NA NOVI TRŽNICI

Sobota, 2. december 2017, je bil dan, ki je predstavil s sodelovanjem Konjeniškega kluba Komenda in Turističnega  društva Komenda pod okriljem Občine Komenda  vrsto različnih dogodkov v Komendi. Najpomembnejši je bilo odprtje nove Tržnice, ki se je z občinsko podporo preselila  s Koželjeve domačije na Gori na prostor Konjeniškega kluba pri hipodromu v Komendi. Priprave na to skupno ureditev in pridobitev so se začele že v prvi polovici leta. V soboto dopoldne pa so Tržnico slovesno odprli župan Stanislav Poglajen, predsednik Konjeniškega kluba Komenda in častni občan Lojze Lah ter predsednik Turističnega društva Komenda Vid Koritnik. Sedaj bo tržnica  na tem prostoru vsako soboto v mesecu.

Ob slovesnem odprtju so poleg vseh omenjenih govornikov  nastopili domači plesalci Folklorne skupine Društva upokojencev Komenda z vodjema Janezom Slapnikom in Mojco Meršol ter mažoretke Twirling mažoretnega kluba  Komenda z Urško Štebe. Zaradi priprav komendskih godbenikov na dva  decembrska nastopa so nastopili Veterani Mengeške godbe pod vodstvom kapelnika Janeza Pera. Sklenil pa je dopoldanski dogodek ob odprtju nove komendske Tržnice ansambel, ki smo ga skupaj s povezovalcem  Francijem Peternelom poimenovali Poznani znanci, saj so ga sestavljali znani glasbeniki iz treh poznanih ansamblov.

Popoldne so bile na očiščeni in zaradi odjuge precej razmočeni kasaški stezi na hipodromu tradicionalne Miklavževe dirke. Na šestih dirkah so se pomerili kasači, nazadnje pa je tekmovanje sklenila dirka ponijev.

Po končanih dirkah je v šotoru z razstavljavci na stojnicah in z okrog 500 darili razveselil najmlajše v spremstvu staršev še Miklavž.  Dan sobotnega Veselega Miklavževanja v organizaciji Konjeniškega kluba Komenda in organizatorjev omenjenih dogodkov so nazadnje z veselim Žurom Sreča Korbarja sklenili člani ansambla Odziv in Veseli svatje.
Tekst in foto: A. Žalar

Oglejte si tudi