Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Moč je v podjetništvu

Na 22. Jesenskem sejmu oktobra lani je predsednik SDS Janez Janša, presenečen nad organizacijo in velikostjo ponudbe napovedal, da bo prišel tudi na 23. Spomladanski sejem. Prišel je v soboto, 24. marca, dopoldne.
Skupaj z županom Stanislavom Poglajnom, predsednikom Konjeniškega kluba Komenda Lojzetom Lahom, predsednikom odbora SDS Komenda in občinskim svetnikom Alešem Marinkom ter člani Konjeniškega kluba in komendskega odbora SDS se je dve uri  sprehodil po sejmu med številnimi razstavljavci in se z njimi pogovarjal. Postal je prI predsedniku Čebelarskega društva Komenda Milanu Starovasniku, razstavljavcu firme Flok, na razstavnem prostoru lončarja Kremžarja, pozdravili pa so ga Vidmarjevi harmonikarji...
Po ogledu je povedal: "Čestitka organizatorju Konjeniškemu klubu z Lojzetom Lahom, da je iz prvotne skromne ideje zrasla takšna prireditev nacionalnih razsežnosti. Že jeseni se je videlo, da slovensko gospodarstvo okreva, pomlad je ta  vtis še podkrepila. Vidi se, da je glavna moč slovenskega gospodarstva v majhnih podjetjih, obrtništvu, v inovativnosti ljudi, obrtnikov, kmetov, pa tudi tako imenovanih "startupov", začetnikov, ki se lotevajo samo na podlagi ideje s skromnimi sredstvi, ki so jih sami zbrali. In če jih spremljamo nekaj let, vidimo, da se korajža izplača in taki sejmi so tudi zato, da se takšnim da korajžo... Še se bomo videli."
Velik pomen in široko prepoznavnost sejma in s tem Komende, je po ogledu poudaril tudi župan Stanislav Poglajen; rekel je med drugim, da so se tudi domačini po večini med sejmom navadili na dva malo bolj živahna dneva v vikendu. "Res pa je, da vsako leto tudi organizator dviguje raven organizacije tako na prireditvenem prostoru, kakor tudi izven njega..."  




Tekst in foto: A. Žalar

Oglejte si tudi