Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Novembrski uspehi naših športnikov

»S talentom se zmaguje igre, s timskim delom in bistrostjo pa se zmaguje prvenstva,« je nekoč dejal eden najuspešnejših košarkarjev, Michael Jordan. Kako pomembno je delovati ne kot posameznik, ampak kot uglašeno telo ekipe, pa se zavedajo tudi naši nadobudni športniki in športnice, ki znova in znova dokazujejo, kako vodita trdo delo in medsebojno zaupanje do odličnih rezultatov.
Košarka
V torek, 14. 11. 2017, so postale starejše deklice občinske prvakinje in se tako uvrstile na področno tekmovanje v košarki. Ekipa fantov je takrat zasedla 3. mesto.

Dekliško ekipo so zastopale: Sara Lipovšek, Brina Kravanja, Tina Jenc, Lana Grkman, Klara Kastelic, Ana Kastelic, Lucija Lipužič, Tinkara Magister, Nina McQuarrie, Nika Ravnikar in Neža Štricelj.  

Fantovsko ekipo so sestavljali: Mark Skušek, Domen Štebe, Mark Dolžan, Aljaž Heine, Miha Ambrož, Gaber Kremžar Pančur, Tim Zupin, Timotej Hrovat, Žan Lampič, Alex Kešpert, Martin Malenšek, Pino Štern in Aljaž Pöschl.

Nogomet
V četrtek, 16. 11. 2017, je ekipa naših učenk na področnem tekmovanju v nogometu za deklice osvojila 1. mesto in se tako uvrstila v polfinale državnega tekmovanja v dekliškem nogometu. Tekmovalo je šest ekip, borba pa je bila napeta vse do zadnjega.

V zmagovalni ekipi so blestele: Mia Marija Vravnik, Margit Kosirnik, Nina McQuarrie, Živa Galjot, Ana Gmajner, Tina Kern, Nika Ravnikar in Neža Štricelj.

Šah
V petek, 17. 11. 2017, je na OŠ Rodica potekalo regijsko osnovnošolsko prvenstvo v šahu. Naš učenec Jan Šubelj je v kategoriji fantov do 15 let osvojil prvo mesto in se s tem uvrstil na državno prvenstvo. V kategoriji fantov do 12 let je nastopilo 34 udeležencev. Martin Perme je osvojil 5. mesto, Nik Šubelj 6. mesto in Stanko Perme 8. mesto.


Odbojka

V petek, 24. 11. 2017, so naša dekleta osvojila 2. mesto na občinskem prvenstvu v odbojki in se tako uvrstila na področno tekmovanje. Tekmovalo je šest ekip. Za najboljšo igralko ekipe je bila izbrana Anamarie Štern.
Ekipo so sestavljale: Anemarie Štern, Noemi Žvegla, Tinkara Magister, Nina McQuarrie, Živa Galjot, Zara Šraj, Tina Kern.

V ponedeljek, 27. 11. 2017, so naši fantje po napeti finalni igri osvojili 2. mesto na občinskem prvenstvu ter se s tem uvrstili na področno tekmovanje v odbojki. V borbi je sodelovalo šest ekip.

V ekipi so sodelovali: Gaber Kremžar Pančur, Mark Dolžan, Domen Štebe, Enej Majdič, Mark Bogataj, Aleks Bogataj, Aljaž Heine, Tine Sodnik in Pino Štern.

Veseli december je dopolnil uspeh ekipe starejših dečkov v nogometu, ki so na občinskem tekmovanju dosegli tretje mesto. Za našo šolo so se borili sedmošolec Denis Gregorc, osmošolci Andraž Karner, Aljaž Pöschl, Timotej Hrovat in devetošolci Timotej Marinko, Gaber Kremžar Pančur ter Erik Gregorc.

Uspešnim športnikom in športnicam čestitamo in jim želimo še veliko uspehov na njihovi nadaljnji poti.

Dogodke strnila Sanja Jazbinšek

Oglejte si tudi