Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Judo Pokal Guštanj – Ravne na Koroškem

 

V soboto, 17.2.2018 so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili mednarodnega Pokala Guštanj na Ravnah na Koroškem. Pomerili so se tekmovalci v konkurenci mlajših, starejših dečkov in deklic ter mlajših kadetov in kadetinj iz več držav in številnih slovenskih klubov. Uvrstitve v kategoriji U12 – mlajši dečki in deklice so štele za uradni slovenski pokal. 

V kategoriji U12 je kot edina ženska predstavnica našega kluba nastopila Haya Veinhandl Obaid. Letos v svoji kategoriji nastopa kot mlajša tekmovalka zato je vsaka zmaga vredna še toliko več. Najprej se je borila z nasprotnico iz Lendave. Borba je bila zelo napeta, saj je Lendančanka vodila vse do zadnjih skeund borbe, na kar je Haya odločno prevzela kontrolo in z odlično izpeljanim metom O-goshi premagala nasprotnico. V drugi borbi je bil odločilen trenutek v podaljšku (zlata točka), saj v rednem času nobena ni uspela priti do možnosti za met. Haya je ponovno zmagala in se v finalu pomerila z Ljubljančanko ter osvojila 1. mesto.

Mark Lukšič, prav tako U12 je zmagal prvo borbo ter v 2. kolu zgubil proti izkušenejšemu nasprotniku z oranžno-zelenim pasom, a precej nižjemu judoistu, ki je izkoristil Markovo višino in se v pravem trenutku znižal na tla, izvedel met Drop seoi-nage in premagal Marka. V borbi za 3. mesto je bil ponovno glavni Mark, ki je zmagal in osvojil 3. mesto. Do državnega prvenstva v Maju Marka čaka še veliko treningov, da bo pridobil še nekaj novih izkušenj in znanj. 

Dobro sta se borila tudi Tristan Petrušić in Žiga Pahor, ki prav tako oba prvo leto nastopata med mlajšimi dečki U12. Boljše uvrstitve sta žal morala prepustiti starejšim tekmovalcem z več izkušnjami, a sta vseeno pokazala kar nekaj dobrih metov in borb. Oba sta vodila večji de borbe, a bila nekoliko slabša v ne-wazi (parterni borbi) in sta končala Tristan na 4. mestu, Žiga pa na 7. mestu

 

V kategoriji starejši dečki U14 sta se za JK Komenda borila dva tekmovalca. Luka Lukšič, lanski državni prvak, je zmagal dve uradni borbi in eno proti nasprotniku iz višje kategorije iz Srbije ter se v finalu boril s poznanim in izkušenejšim nasprotnikom Žanom Kostanjškom. Moral mu je priznati premoč in se zadovoljiti z 2. mestom.

Mark Jelnikar je zmagal prvo borbo, naslednjo pa žal izgubil. V borbi za 3. mesto je ponovno z dobrim metom in zadržanjem nasprotnika v končnem prijemu dobil borbo in si prislužil 3. mesto.

Po končanem tekmovanju nam je ostalo še nekaj moči, da se je del ekipe JK Komenda ustavil v velenjskem Centru Galactica, kjer smo preizkusili njihove nove naprave v fitnesu.


Rezultati:

1. mesto ...............Haya Veinhandl Obaid
2. mesto................Luka Lukšič
3. mesto................Mark Lukšič
3. mesto................Mark Jelnikar

4.mesto................ Tristan Petrušič
7.mesto................ Žiga Pahor

Povezave

Ju-do,si
Facebook

Oglejte si tudi