Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Komendčani znova blesteli na velikem judo tekmovanju

POKAL LENDAVE 2018

V soboto, 13.1.2018 so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili prvega tekmovanja v letošnjem letu za naše tekmovalce v kategorijah U12 in U14, Pokala KBV Lendave, ki šteje tudi za uradni slovenski judo pokal.

Na tekmovanju, kjer je bila letos rekordna udeležba, tekmovalo je namreč preko 400 tekmovalcev iz 9 različnih držav, so naši tekmovalci v kategorijah mlajših dečkov in deklic in starejših dečkov dosegli odlične rezultate.
Najboljšo uvrstitev je dosegla Haya Veinhandl Obaid, ki je prvič v svoji karieri nastopila med starejšimi tekmovalkami v kategoriji U12 in se takoj brez ene same izgubljene borbe povzpela na 1. mesto. V prvi zelo kratki borbi je premagala nasprotnico iz Hrvaške, v polfinalu domačinko iz Lendave in v finalu, po napeti borbi še češko judoistko.
Mark Jelnikar, ki letos ostaja U12 je po treh osvojenih borbah prišel do samega finala, kjer se je spopadel z madžarskim judoistom, nosilcem zelenega pasu in izgubil. Osvojil je še vedno vrhunsko 2. mesto na močnem pokalu KBV Lendava. Tarik Latić, ki je komaj letos prestopil vrata kategorije U12 in se hkrati vrnil na tatami po dveh letih premora se je med 20 tekmovalci odlično odrezal. Vsekakor Tarik kaže velik potencial in ogromno borbenost. Ti dve leti premora bo v letošnji sezoni poizkušal nadoknaditi, da se bo naslednje leto, ko bo v svoji kategoriji med starejšimi le izkazala njegova bojevitost. Nik Cankar, novopečeni judoist, ki trenira komaj prvo leto je med mlajšimi judoisti U12 dosegel 7. mesto. Prvo borbo je moral premoč priznati hrvaškemu tekmovalcu, druga borba pa je bila izenačena z dvema wazarijema vse do konca. V borbi za zlato točko, kjer šteje prvi met pa se je izkazala Nikova neizkušenost, saj je storil napačen umik, za kar je sodnik dosodil napako (shido) in je posledično izgubil. Ne glede na to je bil zelo konkurenčen sotekmovlacu in bi se vse skupaj lahko končalo z medaljo. V kategoriji U14 starejši dečki sta tekmovala dva tekmovalca JK Komenda. Luka Lukšič je osvojil odlično 3. mesto. 1. krog je zaradi svojih osvojenih točk lansko leto avtomatsko prišel naprej in se v 2. krogu pomeril z madžarskim judoistom, ki je imel najmanj 2 leti več izkušenj, posledično je tudi izgubil borbo. Nato je v repasažu zmagal še tri borbe in se tako povzpel na stopničke. V isti kategoriji, kjer je bilo kar 15 izkušenih tekmovalcev se je boril tudi Lukov klubski kolega Mark Jelnikar, ki je osvojil 5. mesto. Zmagal je 3 borbe, v četrtini finala je padel na met Žana Kostanjška, ki je že lani kraljeval v kategoriji U14. Marku se je za las izmuznila kolajna, ko so mu v borbi za 3. mesto že nekoliko popustile moči in je izgubil. Vsekakor so judoisti dosegli vrhunske rezultate na svoji prvi tekmi v letu 2018.

REZULTATI:
U12
1. Mesto Haya Veinhandl Obaid 
2. Mesto Mark Lukšič
7. Mesto Nik Cankar
U14
3. Mesto Luka Lukšič
5. Mesto Mark Jelnikar

Oglejte si tudi