Logo MojaObčina.si

Komenda

Deli
Avtor: Žiga Voler,

Štiri zmage na regijskem tekmovanju Sankukai karateja v Kamniku

Takoj po zimskih počitnicah, v soboto, 3. marca 2018, so naši karateisti na regijskem tekmovanju pokazali dobro športno formo. 52 tekmovalk in tekmovalcev iz Cerkelj, Kamnika in Komende je moči pomerilo na OŠ Toma Brejca v Kamniku, kjer so tekmovali v borbah, katah in ippon kumiteju (borbena vaja).

Tekmovalo se je v 15. kategorijah, ki so bile oblikovane glede na starost in težo udeležencev. Člani in članice domačega Karate kluba Komenda so se odlično izkazali. 

V kategoriji dečkov starih med 9 in 12 let (6. in 5. kyu, do 40 kg) se je odlično boril Samo Komatar, na koncu je premagal vseh 9 tekmecev in zmagal. V isti starostni skupini, vendar v drugi težavnosti sta prav tako v borbah zmagala Jurij Matija Lisec (6. in 5. kyu, nad 40 kg) in Jaka Kovač (3. in 2. kyu, ABS).

V kategoriji starejših deklic med 12 in 15 let (ABS) se je z nasprotnicami pogumno pomerila Kaja Zupančič, premagala 5 tekmic in se na koncu veselila zmage in doseženega prvega mesta. Kasneje je osvojila še drugo mesto za uspešno izvedeno kato.

Kato je v kategoriji deklic med 9 in 12 let (ABS) uspešno prikazala tudi Lara Zupančič in se med desetimi tekmovalkami uvrstila na 5. mesto.

Čestitamo vsem, še posebej tistim uvrščenim na prva štiri mesta v svoji kategoriji, ki so se uvrstili naprej na Sankukai državni turnir za otroke, ki bo v soboto,  7. aprila 2018 v Grosuplju.

Že sedaj vas vse prijazno vabimo, da se nam pridružite pri navijanju, našim mladim borkam in borcem pa želimo uspešno športno udejstvovanje.

 

Alenka Pintar

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!