Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Štiri zmage na regijskem tekmovanju Sankukai karateja v Kamniku

Takoj po zimskih počitnicah, v soboto, 3. marca 2018, so naši karateisti na regijskem tekmovanju pokazali dobro športno formo. 52 tekmovalk in tekmovalcev iz Cerkelj, Kamnika in Komende je moči pomerilo na OŠ Toma Brejca v Kamniku, kjer so tekmovali v borbah, katah in ippon kumiteju (borbena vaja).

Tekmovalo se je v 15. kategorijah, ki so bile oblikovane glede na starost in težo udeležencev. Člani in članice domačega Karate kluba Komenda so se odlično izkazali. 

V kategoriji dečkov starih med 9 in 12 let (6. in 5. kyu, do 40 kg) se je odlično boril Samo Komatar, na koncu je premagal vseh 9 tekmecev in zmagal. V isti starostni skupini, vendar v drugi težavnosti sta prav tako v borbah zmagala Jurij Matija Lisec (6. in 5. kyu, nad 40 kg) in Jaka Kovač (3. in 2. kyu, ABS).

V kategoriji starejših deklic med 12 in 15 let (ABS) se je z nasprotnicami pogumno pomerila Kaja Zupančič, premagala 5 tekmic in se na koncu veselila zmage in doseženega prvega mesta. Kasneje je osvojila še drugo mesto za uspešno izvedeno kato.

Kato je v kategoriji deklic med 9 in 12 let (ABS) uspešno prikazala tudi Lara Zupančič in se med desetimi tekmovalkami uvrstila na 5. mesto.

Čestitamo vsem, še posebej tistim uvrščenim na prva štiri mesta v svoji kategoriji, ki so se uvrstili naprej na Sankukai državni turnir za otroke, ki bo v soboto,  7. aprila 2018 v Grosuplju.

Že sedaj vas vse prijazno vabimo, da se nam pridružite pri navijanju, našim mladim borkam in borcem pa želimo uspešno športno udejstvovanje.

 

Alenka Pintar

Oglejte si tudi