Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
5°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

24. občni zbor Strojnega krožka Ljutomer - Križevci

24. občni zbor Strojnega krožka Ljutomer - Križevci je potekal v petek, 26. januarja v Biotermah Mala Nedelja.
Za delovnega predsednika je bil izvoljen Sebastjan Šalamun.Delo in aktivnosti društva v preteklem letu je predstavil predsednik Daniel Vargazon, ki je hkrati izkoristil priložnost in se zahvalil vsem, ki so pripomogli k uspešnemu delovanju društva.
Finančno poslovanje je predstavil blagajnik Vladimir Paldauf. Da poslovanje društva poteka v skladu s predpisi in po zastavljenem programu je potrdil predsednik nadzornega odbora Daniel Slavič.

Po potrditvi poročil in programa dela za naslednje leto so besedo dobili gostje, ki so pohvalili uspešno delo društva in dodali:

direktor KGZ Murska Sobota Franc Režonja je predstavil prihodnje usmeritve kmetijske politike;
županja občine Ljutomer Olga Karba je povdarila, da moramo za napredek regije delovati enotno in povezovalno in se dotaknila tudi cene vode, ki je glede na večja mesta previsoka in je občina ni potrdila;
predsednik SK Ormož in Združenja Kristal Miroslav Kosi je predstavil aktivnosti združenja in povdaril, da je kmetijstvo pomembno za državo;
podžupan občine Križevci Bogomir Gaberc je opozoril na prihajajoče občinske razpise, ki so pomembni za kmetovalce;
predstavnik Sindikata kmetov Franc Štih je opozoril na majhno število kmetovalcev v sindikatu in prisotne pozval, da se pridružijo;
vodja KSS Križevci Marjana Sovič je predstavila novosti subvencijske kampanje;

predstavnik občine SV. Jurij Alojz Štuhec st. je v imenu župana pozdravil prisotne; še poseben pozdrav pa je namenil prisotnim članicam in izrazil željo, da bi jih bilo v prihodnje še več.

Po končanem formalnem delu je potekalo še predavanje z naslovom "Ekonomika rabe kmetijske tehnike"  v katerem je tajnik ZSK Marjan Dolenšek predstavil ekonomiko nabave in rabe kmetijske tehnike in možnosti pridobivanja dodatnega dohodka na kmetijah.
Nazadnje nam je gospa Magda Dulić predstavila še podjetje AgroMag , ki se ukvarja s prodajo semenskega materiala AgroMag in tehnike za minimalno obdelavo tal firme Great Plains.


Foto: Marjan Dolenšek

Oglejte si tudi