Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
5°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

KRIŽEVSKE OTROKE JE V VAŠKEM JEDRU OBISKAL MIKLAVŽ

V nedeljo, 3. decembra 2017, je križevske otroke obiskal Miklavž, ki je v tem mesecu prvi od treh dobrih mož, ki razveselijo otroke. Več kot 220 najmlajših otrok, od vrtčevskih do osnovnošolskih, ga je skupaj s starši pričakalo v vaškem jedru v Križevcih. Miklavž je prišel v spremstvu angelčkov, parkljev pa ni vzel s sabo, saj so križevski otroci pridni, in ni potrebe, da bi jih jemal s sabo.

Kulturno društvo Križevci, ki mu predseduje Silva Duh, je tradicionalno pripravilo obdarovanje otrok, ki ga je spremljal nastop pevskega zbora Osnovne šole Križevci. Vsi otroci so brezplačno prejeli simbolična darila, za kar sta finančno poskrbeli župnija Križevci in občina Križevci. Kulturno društvo Križevci je za vse obiskovalce pripravilo čaj, lokalni ponudniki pa so poskrbeli, da so lahko obiskovalci že kupili darila za praznike, saj je bilo moč na stojnicah kupiti dobrote iz aronije, razne marmelade, domače pecivo in kekse, praline, vino, voščilnice, izdelke iz keramike, med in izdelke iz medu ter še mnogo drugega.

Kulturno društvo Križevci pa vse prav vljudno vabi na prireditev Čarobni december, ki bo v soboto, dne 9. decembra ob 18:00 v kulturnem domu v Križevcih, ko bodo nastopajoči s programom obiskovalce popeljali v lep praznični, božično – novoletni čas.

Oglejte si tudi