Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

MEDNARODNI PRAZNIK ŽENSK – DAN ŽENA JE DRUŠTVO KMETIC - KRIŽEVCI VERŽEJ IZBRALO ZA TERMIN OBČNEGA ZBORA

Društvo šteje 89 članic, 53 pa se jih je osmega marca zbralo na rednem letnem občnem zboru Društva kmetic Križevci – Veržej, ki je potekal v gostišču Zorko v Borecih. Bogato zastavljen program dela za preteklo leto je bil v celoti realiziran.

Predsednica društva Majda Markovič je povedala, da so se članice letos že udeležile regijskega srečanja kmetic Pomurja, ki je potekalo v Lendavi,  udeležujejo se občnih zborov sosednjih društev, od novembra se enkrat tedensko sestajajo na delavnicah, kjer pridno izdelujejo izdelke za tradicionalno velikonočno razstavo, ki bo na ogled 25. in 26. marca v sejni sobi občine Križevci. Članice se bodo udeležile tudi  občnega zbora Zveze kmetic Slovenije, delavnic za izdelovanje izdelkov iz gline, ki bodo potekale v DUO centru v Veržeju, organizirale bodo ekskurzije, sodelovale na dobrotah slovenskih kmetij, na raznih občinskih prireditvah – Prleška gibanica in Miholov sejem ter pripravljale pogostitve.

Društvo je v svoje vrste sprejelo novi članici, in sicer Emo Rojnik iz Veržeja ter Natašo Belec iz Lukavcev.

Predsednica je v goste povabila župana občine Križevci mag. Branka Beleca, ki je povedal, da se z veseljem odzove na povabila članic društva, saj ceni delo kmetic. Pohvalil je delo društva, predvsem realiziran program lanskega leta ter zavidljiv plan dela za leto 2018. Omenil je, da je v letošnjem letu v primerjavi z lanskimi proračunskimi sredstvi, zagotovljenih 5% več sredstev za društva. Namreč tudi društva so tista, ki promovirajo občino po Sloveniji in izven njenih meja.

V nadaljevanju je zbrane nagovorila Frančka Lebarič iz KGZS, ki članicam nudi strokovno pomoč pri izvajanju aktivnosti. Povedala je, da je v Pomurju okrog 700 kmetij z registriranimi dopolnilnimi dejavnostmi ter da je društvu na voljo za izvajanje različnih oblik izobraževanj v obliki koordinacije. Poudarila je, da je potrebno širiti dobro voljo in pozitivno energijo ter strpnost, saj bomo tako bolj zadovoljni in uspešni pri delu.

Prisotnim so se pridružile tudi članice iz sosednjega društva Sveti Jurij ob Ščavnici.

Skeč na temo razvajenih mož je pripravila domačinka Manca Sušec.

Za izobraževalni del, ki je sledil občnemu zboru, pa je poskrbela Miša Pušenjak iz KGZS Maribor, ki je z bogatim znanjem in izkušnjami kmeticam posredovala pomembne informacije s področja kolobarja in mešanih posevkov, vse v želji, da bi bilo na vrtu čim manj škodljivcev ter uspešni zdravi domači pridelki.

 

 

 

Oglejte si tudi