Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Gasilska mladina GZ Križevci potrdila primat najboljših v Pomurski regiji

Veliko prostega časa so žrtvovali otroci in mladi ter njihovi mentorji, da so se lahko z občinskega tekmovanja uvrstili na regijsko tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 3. marca 2018 na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru. 14. kviz gasilske mladine Pomurja je potekal v organizaciji GZ Križevci s pomočjo kolektiva zaposlenih osnovne šole Križevci ter Komisije za mladino pomurske regije.

Jutranji postroj enot pred otvoritveno slovesnostjo v športni dvorani šole je štel osupljivih 400 tekmovalcev:  pionirjev, mladincev in gasilskih pripravnikov, 132 mentorjev ter 20 gasilskih sodnikov. Do sedaj najmnožičnejšo udeležbo tekmovalcev na kvizu gasilcev so navdušeno pozdravili podpredsednik gasilske zveze Slovenije Milan Antolin, poveljnik pomurskih gasilcev Dušan Utroša, župan občine Križevci mag. Branko Belec, predsednik Gasilske zveze Križevci Dragotin Rakuša in ravnateljica šole Vasilija Stolnik.

Petina vseh tekmovalcev zbranih na 14. regijskem kvizu je bila iz Gasilske zveze Križevci in ponovno so dosegli več kot odlične rezultate. Ekipe pionirjev 1, mladincev 1 in gasilskih pripravnikov Vučje vasi, so v svojih kategorijah dosegle druga mesta. Mladim vučenskim gasilcem, že trikratnim udeležencem državnega kviza, se je tako kot lani ponovno uspelo uvrstiti s tremi enotami na državno tekmovanje 17. marca v Trbovljah. Da se je ponovil lanskoletni uspeh GZ Križevci, ko so Pomursko regijo na državnem kvizu zastopale kar štiri enote iz GZ Križevec, so poskrbeli mladinci PGD Iljaševci, ki so v svoji kategoriji dosegli prvo mesto. Solze sreče iljaševskih tekmovalcev (pa še koga) ob razglasitvi pričajo o njihovem veselju, kajti ekipi je zadnja leta vedno zmanjkal kanček sreče, ki jih je ločil od stopničk.  Na državno tekmovanje se namreč uvrstita samo prvi dve uvrščeni ekipi v svoji kategoriji ne glede na število ekip v posamezni kategoriji. V kategorijo pionirjev je nastopilo 51 ekip, v kategoriji mladincev 67 in kategoriji gasilcev pripravnikov 14 ekip iz celotnega Pomurja.

Na stopničke za tretje mesto so se v svojih kategorijah povzpeli še pionirji PGD Ključarovci in gasilski pripravniki PGD Kokoriči, ki pa so že v preteklosti udeležili tekmovanja na državni ravni. Nekoliko manj športne sreče so bili deležni tekmovalci PGD Stara Nova vas in PGD Boreci, udeleženci državnega tekmovanja izpred dveh let. Tudi debitanti na regijskih tekmovanjih, pionirji PGD Bučečovci in PGD Grabe, ter mladinci PGD Lukavci so za svoj prvi nastop na tovrstnem tekmovanju dosegli lepe rezultate.

Prva tri mesta:

PIONIRJI

  1. PGD Tešanovci, GZ Moravske Toplice
  2. PGD Vučja vas 1 GZ Križevci (Nika Šek, Nuša Zaplata in Nika Škrjanec, mentor Matej Šek)
  3. PGD Ključarovci, GZ Križevci (Tilen Leskovar, Živa Leskovar, Nadja Budja, mentor Bojan Prijol)

MLADINCI

  1. PGD Iljaševci, GZ Križevci (Ajda Weis, Matej Močnik, Lara Weis, mentor Andrej Weis)
  2. PGD Vučja vas, GZ Križevci (Ema Horvat, Lea Bogdan in Tamara Meško, mentor Kristjan Horvat)
  3. PGD Renkovci, GZ Turnišče

GASILCI- PRIPRAVNIKI

  1. PGD Kapela, GZ Radenci
  2. PGD Vučja vas 1 GZ Križevci, (Žan Štuhec, Marko Ros, Miha Kosi, mentor Anže Ros)
  3. PGD Kokoriči, GZ Križevci, (Maša Maučec, Laura Hanžekovič, Sara Budja, mentorica Jožica Vrbančič)

 

GZ Križevci

Oglejte si tudi