Logo MojaObčina.si

Križevci

Deli
OBČINA KRIŽEVCI
Avtor: Lidija Domanjko,

OBČNI ZBOR NAJŠTEVILČNEJŠEGA DRUŠTVA V OBČINI KRIŽEVCI

 

Društvo upokojencev Križevci, ki mu predseduje Milica Hamler šteje 350 članic in članov. Občnega zbora, ki je potekal dne 22. marca 2018 v prostorih gasilskega doma v Vučji vasi, se je udeležilo 115 članov.

Društvo je v lanskem letu v celoti realiziralo plan dela, tudi za leto 2018 so si zastavili obsežen program dela. Poleg že izvedene prireditve Zaigrajmo in zapojmo mlajši in starejši, bodo organizirali pohode, izlet, dvakrat letno letovanje v Izoli, udeležili se bodo srečanja upokojencev Pomurja, obiskujejo starejše in bolne, jih obdarujejo ob okroglih obletnicah, z glasbeno sekcijo nastopajo na številnih dogodkih v Pomurju, predvsem v domovih za starejše, v bližnjih termah ipd., udeležujejo se tekmovanj v športnem ribolovu, šahovskih tekmovanj, kartajo in se ob zanimivih vsebinah ob četrtkih srečujejo v društvenih prostorih v Križevcih, kamor vabijo vse člane, da se jim v čim večjem številu pridružijo.

Društvo je v goste povabilo župana občine Križevci mag. Branka Beleca in podžupana občine Križevci Bogomira Gaberca. Župan je povedal, da društvo s svojimi vsebinami daje doprinos lokalni skupnosti, veliko aktivnosti društva temelji na medgeneracijskem sožitju, društvo je zelo aktivno na številnih področjih in zaželel jim je, da tako ostane tudi v prihodnje. Članice in člane društva je seznanil z informacijo, da ima občina v načrtu razvojnih programov za prihodnja leta dograditev prostorov, kjer bi tudi upokojenci dobili lepe sodobne prostore.

Župan je ženskam spregovoril ob bližajočem materinskem dnevu, poudaril je pomen in pomembno vlogo matere tako v družini kot v družbi. Misli je zaključil z besedami, da se le v družini lahko privzgoji prava ljubezen in da si želi, da bi matere imele dovolj časa za otroke, saj je kvalitetno preživet čas z družino tisto bogastvo, ki nekaj šteje.

Občnega zbora se je udeležila tudi gostja Mira Šömen, ki je članica upravnega odbora Pomurske pokrajinske zveze upokojencev, opravlja pa tudi funkcijo predsednice Društva upokojencev Beltinci. Pohvalila je bogato kulturno in športno udejstvovanje križevskih upokojencev ter jih povabila, da se povezujejo tudi z ostalimi društvi ter pomursko krovno organizacijo.

Za kulturni program so poskrbele pevke iz Vučje vasi, ki so zapele pesmi Perice, Dekle je zajemala z vedrom vodo, Prišla bo pomlad in Dekle daj mi rož rudečih. Ob zvokih muzikanta pa so upokojenci tudi zaplesali.

V počastitev bližajočega se materinskega praznika, je vsaka ženska prejela vrtnico.

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!