Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

PRORAČUN OBČINE KRIŽEVCI ZA LETO 2018 JE SPREJET

Svetniki občinskega sveta Občine Križevci so na 23. redni seji sprejeli proračun Občine Križevci za leto 2018. V proračunu je predvidenih 3.354.905,00 EUR prihodkov in 4.148.760,00 EUR odhodkov, da je proračun uravnotežen, pa občina prenaša 800.000,00 EUR sredstev iz preteklega leta.

V času trajanja javne obravnave proračuna, je bil predlog obravnavan na sejah delovnih teles občinskega sveta, na katerih je bilo podanih nekaj predlogov, ki jih je župan upošteval in jih uvrstil v proračun za leto 2018 ali v Načrt razvojnih programov za prihodnja leta. Amandmaji na predlog proračuna niso bilo podani.

Nekaj sprememb, ki so bile uvrščene v drugo branje proračuna: v letošnjem letu se bo zvišal znesek, ki ga prejmejo starši novorojenčkov iz 200 EUR na 300 EUR, občina bo kupila zaščitne podloge za tla v telovadnici v šoli, v kolikor bo občina uspešna na razpisu Fundacije za šport se bo izvedla izgradnja igrišča za rokomet z badmintonom in med dneva ognjema, ostali dve igrišči, ki sta bili predvideni za izgradnjo v prvem branju proračuna, bi se izvedli v kasnejših letih, izvedel  se bo drugi del investicije pri Parku doživetij  Križevcih, kjer  se bodo postavili moduli in dodatni elementi namenjeni športnim aktivnostim, kupili se bodo zložljivi kompleti miz in klopi (vrtne garniture) za občinske prireditve, povečala so se sredstva za izvedbo mini art festivala v razširjeni obliki s številnimi delavnicami, ki bodo filmsko, glasbeno, literarno, kiparsko obarvane, komunalno se bodo uredile  gradbene parcele v Borecih, ki so namenjene prodaji itd.

Občina bo s sprejemom proračuna lahko pristopila k izvajanju nalog, da se bodo  zastavljeni plani v letu 2018 lahko uresničili v največji možni meri.

Oglejte si tudi