Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

ZAKLJUČNA PRIREDITEV VRTCA KRIŽEVCI

 

V torek, 5. junija je popoldne potekala zaključna prireditev v vrtcu Križevci. Otroci skupaj s svojimi starši so tokrat ustvarjali didaktične igre in igrače v ustvarjalnicah s področja predbralne pismenosti.  S tem smo nekako dokončali in zaključili načrtovano tematsko delo v skupinah kot tudi na ravni vrtca. Predvsem pa smo  s prednostno nalogo vrtca Komunikacija in razvoj govora, ki jo izvajamo sedaj že drugo leto posegli na področje zgodnje pismenosti, ki smo jo razvijali skozi igro in različne dejavnosti in vsebine pri vseh naših otrocih.

Naša želja je bila, da se znanje, ki so ga otroci pridobivali na vidnem področju, glasovnem in besednem zavedanju, grafomotoriki, pripovedovanju in branju, posledično družinskem branju, razločevanju pisnega in slikovnega besedila, širi.  Glavno vodilo našega dela pa je bilo, da se oblikuje spodbudno okolje, tako doma kot v vrtcu, da otroci skozi igro z dobro voljo in navdušenjem pridobivajo nova znanja in spretnosti.

Po uvodnem nagovoru vodje vrtca so se otroci skupaj s starši odpravili na ustvarjanje v svoje skupine, kjer so se ob igri in dobri volji naučili še marsikatero spretnost in veščino, ki jim bo še kako koristila v prihodnosti.

Didaktične igre in igrače, ki so bile narejene v ustvarjalnicah, pa bodo od sedaj naprej reden pripomoček pri razvijanju zgodnje pismenosti v našem vrtcu.


Zapisala: Jelka Vinkovič

Oglejte si tudi