Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V KRIŽEVCIH

V petek, 17. novembra 2017 je potekal tradicionalni slovenski zajtrk tudi v Osnovni šoli Križevci. Zajtrka so bili deležni osnovnošolci in otroci v vrtcu ter zaposleni in gostje.

Uvodoma je spregovorila ravnateljica Vasilija Stolnik, ki je poudarila pomen zdrave prehrane. V goste so povabili tudi domačinko, Medeno kraljico Slovenije Matejo Šoštarič, ki prav tako zagovarja zdravo, lokalno pridelano hrano, vzpodbujanje biodiverzitete in zmerno telesno aktivnost oz. ukvarjanje s športom. Medena kraljica se je pred kratkim vrnila iz Hong Konga, kjer je uspešno predstavljala Slovenijo na enem izmed svetovnih sejmov.

Domačinka, veterinarka Mateja Ratiznojnik, zaposlena na Nacionalnem veterinarskem inštitutu, enota v Murski Soboti, je spregovorila o skrbi za področje čebel, da čebelje družine ostanejo močne in zdrave ter da pomagajo čebelarjem pri zdravljenju čebel.

Učenci so pri čebelarskem krožku izdelali eko smrečico, ki so jo predstavili na zajtrku.

Prav tako je skupno vseh 307 učencev zapelo pesem Čebelar.

Prireditve so se udeležili tudi lokalni pridelovalci hrane, predstavnice Društva kmetic Križevci – Veržej, podžupan Občine Križevci Bogomir Gaberc, svetnice in svetniki Občinskega sveta Občine Križevci in okoliški čebelarji.

 

Oglejte si tudi