Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
7°C
SOB.
24°C
7°C
Oceni objavo

Zbor članov KO Rdečega križa Boreci

Krajevna organizacija Rdečega križa Boreci je v soboto, 10.3.2018  v Gostilni Šadl pripravila Volilno - programski zbor članov. Pregledali so delo v preteklem letu in plan dela v tekočem letu, vse zastavljene naloge so bile izpolnjene. Veliko poudarka dajejo povezovanju ljudi in druženju na vasi, predvsem z organizacijami dogodkov kot kulturni program ob zboru članov, obiskom občank, starih 70 let ali več, ob Dnevu žena, čistilni akciji v aprilu in obisk Božička v decembru.
Imajo veliko število članov in  iz članarine donirajo prispevke ljudem ob elementarnih nesrečah in v stiski. Poleg standardnih aktivnosti so se dogovorili, da bodo v kratkem izvedli akcijo zbiranja oblačil in obutve za moške, po katerih obstaja na Območnem združenju RK Ljutomer večja potreba.

Ker je letos za Rdeči križ volilno leto, so tudi v Borecih izvedli volitve. Krajevni odbor je izvedel kandidacijski postopek in na zboru članov predlagal podaljšanje mandata za naslednje obdobje dosedanjim sedmim članom. Dolgoletnim krvodajalcem so podelili jubilejna priznanja za darovano kri. O pomenu darovanja krvi in tekočih nalogah ter socialni sliki v naših krajih je spregovorila predsednica KO RK Boreci Silva Duh tudi v svoji drugi funkciji kot predsednica OZ RK Ljutomer. Na to se je navezal podžupan Občine Križevci g. Bogomir Gaberc in pohvalil delo KO RK Boreci.

Člani so pripravili kulturni program ob Dnevu žena. Na violini in violončelu sta zaigrali sestri Lara in Vita Borovič, v igrici o Iskanju sreče so nastopile Žanin, Lara in Brina, na koncu pa je prisotne nasmejala še Manica Sušec kot preveč zaposlena mama, žena in čistilka.

Oglejte si tudi