Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Šesto medregionalno srečanje na Irskem projekta TRINNO

Konzorcij projekta TRINNO (Podporni ekosistem za podjetništvo za tradicije in inovacije) se je zbral na šestem medregionalnem dogodku na Irskem, Carric-on-Shannon. Gostujoči partnerji Northern & Western Regional Assembly so organizirali srečanje, ki je bilo v celoti posvečeno zadnji fazi razvoja Akcijskega Načrta. Med 4. in 5. oktobrom 2018 so partnerji predstavili osnutke akcijskih načrtov. Srečanje je partnerjem omogočilo izmenjavo komentarjev in priporočil za nadgradnjo Akcijskih Načrtov. Partnerji iz Italije, Irske, Madžarske, Španije in Slovenije bodo do marca 2019 pripravili zaključne Akcijske Načrte.

To srečanje je dalo pomembno priložnost za obisk različnih dobrih praks iz regije. Eden od teh je bil The Hive Technology Enterprise Center v Carrick-on-Shannonu, ki predstavlja poslovne prostore za podjetja (start-up in uveljavljena podjetja). Drugi je bil Food Hub, proizvodna in izobraževalna ustanova s sedežem v kraju Drumshanbo. Co. Leitrim, ki se je uveljavil kot prvi primer obrtniško-podjetniški center za proizvodnjo hrane. Srečanja se je z Razvojnim centrom Srca Slovenije udeležil tudi predstavnik KIKŠTARTER-ja.

Ta medregionalni dogodek je bil izredno pomemben zaradi zadnjega poglavja prve faze projekta. Partnerji so imeli v zadnjih dveh letih priložnost obiskati številne dobre prakse v Italiji, na Irskem, Madžarskem, v Španiji in v Sloveniji. Vse to je služilo kot podlaga za spodbujanje konkurenčnosti v regijah EU, za izboljšanje instrumentov politik za dinamičen sistem podpore podjetjem, za pomoč pri uporabi digitalnih inovacij v tradicionalnih sektorjih. Dobre prakse so se izmenjale tudi z namenom izboljšanja projektov, ki jih financirajo državne oblasti v posameznih državah, in za morebitne izboljšave njihovega upravljanja. Med projektom smo vzpostavili številne močne povezave z različnimi deležniki in nacionalnimi oblikovalci politik.


Vse to bo vplivalo na končne Akcijske Načrte. Pomembni rezultati bodo predstavljeni tudi na dogodku ob koncu prve faze projekta v Italiji, marca 2018. Dogodek bo organiziral vodilni partner - Arezzo Innovazione.

Oglejte si tudi