Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Nova maskota litijskega karnevala

Občina Litija je na spletni strani in v lokalnem glasilu Občan za mesec september 2017 številka 9, objavila javni natečaj »Idejna zasnova za maskoto/lik litijskega pustnega karnevala«. Rok za predložitev vlog je bil 16. 10. 2017.

Komisija je dne 19. 10. 2017 odprla in pregledala prispele vloge na javni natečaj in pri tem ugotovila, da so prispele 3 popolne prijave. Skladno z razpisanimi merili za izbor zmagovalne rešitve je ocenila vloge vseh treh vlagateljev in kot zmagovalno idejo izbrala škrata Litkapredlog vlagatelja Logo Jani Vozel s.p. (Slika1).  Glede na obrazložitev vlagatelja, se je v iskanju najprimernejše rešitve zasnove maskote karnevala, izpostavila ideja realizacije lika rudniškega škrata, saj je bila dejavnost rudarjenja v Litiji zgodovinsko že od nekdaj prisotna. Predstavljamo vam zmagovalno idejno zasnovo za lik Litijskega karnevala - škrata Litka, spodaj. 

Škrat Litko je s tem postal maskota Litijskega karnevala in bo prvič uradno predstavljen na Debeli četrtek, 8. 2. 2018. Litko bo nato sodeloval na vseh pustnih dogodkih in ga boste lahko videli tudi v živo. 

Oglejte si tudi