Logo MojaObčina.si

Ljubljana

Deli
Kino
Avtor: Ales Lebar,

Dokumentarna drama Hare Krišna! Mantra, gibanje in svami, ki je vse skupaj začel ...

Organizator: Skupnost za zavest Krišne
Vstopnina: 5€

Vabljeni na enkratni dogodek. Ogled dokumentarne drame 
Hare Krišna! Mantra, gibanje in svami, ki je vse skupaj začel ...
v Koloseju (Šmartinska cesta 125, Ljubljana - https://goo.gl/ggktBj), dvorana 6.

KDAJ:
Nedelja, 4. 3. 2018, ob 15h (vstopanje v dvorano ob 14.45). 
Vstopnice niso označene po sedežih. Film se konča ob 16.45.

KJE LAHKO KUPIMO VSTOPNICE:
V Centru Hare Krišna, Žibertova 27, Ljubljana

ali v Koloseju pol ure pred začetkom filma.


Cena vstopnice 5 €.

Vstopnice niso označene po sedežih.
Število vstopnic je omejeno, zato pohitite z nakupom.
Predvajanje filma bo enkratno.

Film je posnet v angleščini, imel pa bo slovenske podnapise. 


VEČ O FILMU:

Zmagovalni film! Najboljši film filmskega festivala Illuminate.

Zahodni svet so zajeli nemiri – smo v letu 1965. Ponotranjenost, kakršne še ni bilo, in preverjanje družbenih meril pretresa vse ZDA. Skromen 70-letni svami iz Indije sam prispe v New York, brez podpore ali denarja. S sabo ima le starodavne spise, ki jih je prevedel, in trdno vero v učiteljevo navodilo: »Predaj duhovno modrost vsem ljudem na svetu!" Prabhupada, ki se je nenadoma znašel sredi besnečega protikulturnega gibanja, govori o pravi potrebi sveta, ki je ne moremo zadovoljiti s političnimi ali družbenimi revolucijami, temveč z revolucijo zavesti. Ta miselni odmik od takratnih okoliščin uspešno pritegne pozornost mladih, ki iščejo odgovore o smislu življenja. Prabhupada jim v majhni ulični trgovini na 2. aveniji 26 pripoveduje o tem, da lahko najdejo pravo srečo, ljubezen in svobodo, če jih iščejo v sebi in se povežejo s svojim pravim jazom. To univerzalno sporočilo se dotakne vse več ljudi, med drugim tudi pesnika Allena Ginsberga in člana skupine The Beatles Georgea Harrisona, ki je napisal uspešnico My Sweet Lord, v kateri prepeva mantro Hare Krišna. Takrat Prabhupadovo gibanje izbruhne in njegovi privrženci – zdaj znani kot Hare Krišnovci – postanejo razvpiti po petju in plesu na ulicah. Vseh pa navdušeni in včasih preveč goreči Prabhupadovi mladi privrženci ne očarajo. Ker se gibanju pridružuje vse več ljudi, ga začnejo starši in družbeni voditelji imeti za nevaren kult. Pripadnike obtožujejo pranja možganov in sprožajo proti njim sporne sodne postopke, ki grozijo, da bodo spodkopali vse, za kar si je prizadeval Prabhupada ... 

Hare Krišna! je resnična zgodba o nepričakovanem, plodnem in spornem revolucionarju. Z uporabo še nikoli videnega izvirnega arhivskega gradiva, lastnih Prabhupadovih zvočnih posnetkov in intervjujev z njegovimi zgodnjimi privrženci, nas film popelje za kuliso kulturnega gibanja, ki se je rodilo na umetniškem in intelektualnem prizorišču newyorškega Boweryja, hipijske meke Haight Ashburyja in londonske norije za Beatlesi, da bi spoznali svamija, ki je vse skupaj začel.

»Prabhupada je na svet že neverjetno učinkoval. Tega ni mogoče izmeriti. Nekega dne sem spoznal: 'Bog, ta človek je neverjeten!'« – George Harrison.

https://youtu.be/xTwuJaTOl8g

http://harekrishnathefilm.com/#homepageOglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!