Logo MojaObčina.si

Ljubljana

Deli
Kultura
Avtor: Zavod Zimske Urice,

Jani Kovačič in Tadej Vesenjak BANDA

Rezervacije vstopnic na :040 33 66 72 (vsak dan od 8h do 20h – tudi v soboto in nedeljo)

V Kavarno Union prihajata odlična glasbenika, Jani Kovačič in Tadej Vesenjak, katerih pesmi sežejo do srca. Jani bo delal kot zamorc, zato da boste res uživali, Tadej pa bo v prleščini zapel kakšno iskreno o življenju.

Jani Kovačič že od vsega začetka piše poetične štorije o ljudeh in cinične posmehljivke ter vsakdanje spevne pesmi, a hkrati tudi zahtevne zvočne slike. Aforističen stil, ironični silogizmi in otroška naivnost krasijo besedila. Mestni ljudski pevec, izumitelj, raziskovalec človeških duš in nesmrtni individualec. Silno občuduje človeško neumnost: Neumnost je vsemu kralj! Pravi antiheroj, pristaš novega humanizma in solidarnosti, privrženec bratstva in različnosti ter lagodnega življenja. Slava je nepotrebno breme, ki dela stvari predvidljive. Njegove najbolj znane skladbe so: Delam kot zamorc,  Hokaido, Škoflca, Žare Lepotec in Otroci samohranilk.

Tadej Vesenjak je  kantavtor, ki poje v prleščini. Je trikratni nagrajenec kantavtorskega festivala, KantFEST v Rušah ter udeleženec festivalov Lent 2007 in 2008. Njegova besedila so izpovedna, življenjska, družbenokritična in humorna. Glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rockovskim pridihom.

TADEJ VESENJAK BANDA (prlekstanski etnotrip)

Glasbena zasedba, ki ob lokalnem jeziku preigrava globalno in zares.

Tadej Vesenjak - vokal, kitara

Damir Višič - sarod (indijska lutnja)

Andrej Hrvatin - tolkala, pihala

PRODAJA VSTOPNIC: EVENTIM, POŠTA, PETROL, TRAFIKA in  eno uro pred predstavo – od 19.00h naprej - v Kavarni Union.

 

Oglejte si tudi