Logo MojaObčina.si

Ljubljana

Tečaji in delavnice
Avtor: Alenka Malnar,

Orestej in družinski mit

Organizator: INSTITUT ZA PSIHOLOŠKO ASTROLOGIJO IN PSIHOANALIZO LJUBLJANA
Vstopnina: 66€
Psihološkoastrološki seminar v izvedbi Maria Baara.

"Grški dramatik Ajshil je napisal trilogijo treh grških tragedij, ki opisujejo umor grškega poveljnika v Troji, Agamemnona, ki ga po vrnitvi s trojanske vojne umori njegova žena Klitemnestra. Njun sin Orest mora po nalogu boga Apolona maščevati očeta, kar ga v končni fazi vodi v uboj matere. Cela zgodba je astrološko zelo zanimiva, ker opisuje negativen družinski mit, ki je osnovan na strašnem zločinu, ki se je v preteklosti zgodil v Artreusovi hiši. Mitološki, astrološki in dednostni kontekst sta tukaj več kot zgovorna, saj kažeta, kako so grški bogovi (simbol nezavednega) v interakciji s konkretnim dogajanjem (simbolom zavesti). Glavna tema te trilogije vključuje kontrastnost med maščevanjem in pravico ter tudi prehod iz osebnega maščevanja v organiziran konflikt, kjer je prekletstvo dedno pogojeno in deluje skrajno uničevalno. Na psihološki ravni lahko s pomočjo tega mita preučujemo družinsko dinamiko in njene posledice."

Seminar traja od 9.00 do 16.00 ure, vmes je 75 minut odmora za kosilo. Seminarji potekajo v okviru dodiplomskega usposabljanja psiholoških astrologov.
Kotizacija za zunanje udeležence: 66,00 eur

Prijave do zadnje srede pred seminarjev v tajništvu Instituta IPAL:
T: 040 518 045
E: info@ipal.si

Možno je naročiti paket treh seminarjev po lastni izbiri v tekočem semestru, paket prinese 15% popust na celoten znesek, ponudba je namenjena zunanjim slušateljem.

Več o seminarjih:
http://ipal.si/celodnevni-seminarji

O izvajalcu:
Mario Baar, dipl. psih. astrol., je diplomirani inženir elektronike, rojen 20. 6. 1953 v Ljubljani. Že v otroštvu se je zanimal za skrivnosti vesolja, filozofijo in psihologijo. V osnovni in srednji šoli se je precej intenzivno ukvarjal z glasbo, kasneje pa nekaj let tudi z amatersko fotografijo. Ko je bil deset let zaposlen na Institutu Jožef Stefan kot razvojni inženir, se je leta 1990 srečal z astrologijo, ki ga je močno pritegnila. V začetku leta 1995 se je vpisal na redni študij na Institutu Matjaža Regovca, kjer je decembra 1997 tudi diplomiral. Leta 1998 je na Institutu IPAL začel voditi tristopenjske astrološke tečaje za začetnike, na diplomskem študiju pa praktične vaje, tutorske skupine in celodnevne seminarje. Imel je vrsto javnih predavanj na Filozofski fakulteti in v Cankarjevem domu, napisal pa je tudi veliko člankov za različne revije. V Ljubljani ima svojo lastno astrološko prakso, vodi tudi skupine mitološkega tarota. 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!