Logo MojaObčina.si

Ljubljana

Ostalo
Avtor: Alenka Malnar,

Poletni večeri Instituta IPAL

Organizator: INSTITUT ZA PSIHOLOŠKO ASTROLOGIJO IN PSIHOANALIZO LJUBLJANA
Vstopnina: 5€
Poletni večeri Instituta IPAL
Meta Erbežnik: *Občutek nemoči in izražanje jeze*
javno predavanje, 3. 8. 2017 ob 19.15 uri 

"Star slovenski pregovor pravi:“Ako si jezen, maščuješ sam nad seboj pogreške tistih, ki te razžalijo." Pogosto se nam zgodi, da nas besede ali dejanja nekoga razjezijo, mi pa ne znamo izraziti svoje jeze. Potem smo jezni na tisto osebo in še nase. 

Če v primarni družini nismo mogli izražati svoje jeze in se o njej tudi nismo mogli z nikomer pogovoriti, potem smo ostali sami s svojo nemočjo. Ker se nismo mogli učiti v besednih soočenjih, nismo mogli krepiti osebnega načina uveljavljanja. V navado nam je prešlo, da smo svoje občutke zadrževali zase in o tem nismo bili sposobni govoriti s tisto osebo, ki nam je te občutke povzročila. Zato postane naša življenska praksa, da jezo nabiramo, dokler se sama ne sprosti, pogosto ob neprimernem času in osebi. V soočenju z drugačnim mnenjem se ne znamo postaviti zase, ne znamo doseči tega, da nam sogovornik prisluhne. Nemoč v nas počasi načenja našo samopodobo. 

Primerno izražanje jeze je veščina, ki se je moramo naučiti, to pa od nas zahteva pogum za soočenje z lastnimi strahovi in za ozaveščanje tega, kar v nas sproža tako obnašanje."

C.G.Jung: „Dokler ne ozavestimo nezavednega, bo to usmerjalo naše življenje in bomo temu rekli usoda.“


Prispevek: 5,00 € (1,5h)
Institut IPAL, Miklošičeva 36, Ljubljana (1. nadstropje).

Če želi kdo pred predavanjem prevzeti svojo sprintano astrološko karto, naj vsaj en dan prej pošlje podatke na aca.kranjc@gmail.com (datum, ura in kraj rojstva).

Udeleženci Poletnih večerov Instituta IPAL imajo 25% popust na knjige založbe Hermes IPAL.

Oglejte si tudi