Logo MojaObčina.si

Ljubljana

Tečaji in delavnice
Avtor: Katarina Koprivnikar,

Teden vseživljenjskega učenja: Vaša priložnost za razvoj!

V okviru našega drugega dne Tedna vseživljenjskega učenja vabimo vse podjetnike, kadrovike in vodje, da se udeležijo delavnic naših strokovnjakov. Govorili bomo o izzivih sodobnega vodenja oz. kako delovati, ko se zaposleni znajdejo v t. i. položaju med "kladivom in nakovalom".

Med kladivom in nakovalom: izzivi sodobnega vodenja

 

Postati vodja in biti kos izzivom

Ljudje, ki se resnično izkažejo pri svojem delu, so velikokrat postavljeni na mesto vodje. Napredovanje je velika sprememba za novega vodjo in za sodelavce. Veselja in samozavesti ob napredovanju pa je lahko tudi hitro konec, če se posameznik nanj ne pripravi. Strokovnjaki se strinjajo, da je sprememba identitete odločilna pri procesu napredovanja. Ko posameznik prevzame identiteto vodje, se zave, da vodenje pomeni dosegati cilje s pomočjo sodelavcev. Komunikacija je še posebej pomembna ravno v prvih tednih. Velika prednost novega vodje je, da je bil še pred kratkim del iste ekipe, zato sodelavce pozna, kar omogoča lažje vodenje. Dilema, s katero se novi vodja neizogibno sreča, je predvsem ta, kako ohraniti dobre odnose, a se hkrati izkazati kot dober vodja.


Celovit razvoj vodij s coachingom

Individualni trening oz. coaching je eden najučinkovitejših načinov za doseganje želenih sprememb v razmišljanju in obnašanju pri ljudeh in v organizaciji. Pomaga odpravljati motnje, ki onemogočajo doseganje uspeha. Usposobljen coach vam skozi razgovor, postavljanje vprašanj in z ustreznimi testi pomaga odkriti, kaj v vaših strategijah in vedenju je učinkovito in kaj je potrebno spremeniti.

Z razvojem vodstvenih kadrov in odnosnih procesov v organizacijah nudimo podporo vrhnjim menedžerjem v različnih podjetjih pri doseganju njihovih organizacijskih ciljev. Cilj je razviti strategijo, ki upošteva posamezne potrebe organizacije in ima cilj zgraditi funkcionalne odnose, vzpostaviti učinkovito vodenje in učinkovite delovne procese.


Orodja za učinkovito vodenje sodelavcev

Naloge vodje se od podjetja do podjetja lahko razlikujejo. V manjših podjetjih morajo vodje običajno poleg vodenja ljudi opravljati tudi strokovne naloge, v drugih podjetjih pa se od njih pričakuje, da se bodo ukvarjali predvsem z vodenjem. Vsem pa je skupno, da se vsakodnevno srečujejo s težavami svojih zaposlenih.  Spoznali boste posodobljene verzije nekaj najbolj učinkovitih orodij za vodenje zaposlenih: letni razgovori, coaching, SDI, ocenjevalni center, metodo 360 itd.Kako pridobiti in obdržati milenijce

»Milenijci« postaja čedalje pogosteje uporabljan in že skoraj famozen izraz, ki označuje generacije rojene med letoma 1980 in 2000. Te generacije so že vstopile na trg dela in tako sedaj v njem bolj ali manj uspešno sobivajo z ostalimi zaposlenimi. Teorija pravi, da gre za posameznike, ki imajo zaradi značilnosti časa in okolja, v katerem so odrasli in v katerem se zaposlujejo, bistveno drugačne lastnosti in pričakovanja od svojih staršev ter starih staršev. Praktične izkušnje delodajalcev pa so jim že podale oznake kot npr. problematični, nezanesljivi, svojeglavi, naduti … po drugi strani pa tudi inovativni, timski in ambiciozni. Ne glede na že ustvarjene stereotipe in mnenja, so milenijci neizogibna sedanjost in prihodnost zaposlovanja. Na delavnici bomo tako govorili o njihovih značilnostih, pričakovanjih in kadrovskih strategijah, ki so lahko delodajalcem v pomoč pri pridobivanju in vključevanju mladega kadra v delovno okolje. 

Več informacij na: http://www.kadis.si/tvu2017/

 

Prijave in vprašanja: maja.milojkovic@kadis.si ali 01 200 81 80.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!