Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Dan brez cigarete: Zavod IZRIIS in Srednja zdravstvena šola Ljubljana

Zavod IZRIIS, pod okriljem Ministrstva za zdravje Republike Slovenije in ostalih partnerjev, izvaja projekt »Izberi zdravo življenje!«. Glavni cilj programa je uresničevanje vizije, da otroci ne bi začeli kaditi in piti ter, da bi pri mladih zmanjšali rabo tobaka in alkohola. Naš dolgoročen namen je prenašanja znanja in izkušenj o negativnih učinkih rabe tobaka na zdravje.

V sredo, 31. januarja 2018, smo tako obeležili Dan brez cigarete na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana. Pripravili smo strokovno konferenco za pedagoške delavce posvečeno ključnim deležnikom na področju zdravja mladih. Sodelujoči strokovnjaki iz različnih nevladnih in mladinskih organizacij so se strinjali o pomembnosti preventive in osveščanja mladih o škodljivih učinkih rabe tobaka ter posledicah nezdravega življenja. Za mimoidoče dijake in dijakinje smo pripravili stojnico z različnimi aktivnostmi. Povprašali smo jih za nasvete o zdravem življenju. Z njihovimi prispevki so nastali poučni in živahni kratki filmčki, ki si jih lahko ogledate na Facebook strani Zavoda IZRIIS. Povabili smo jih k všečkanju naše FB strani z namenom, da ostanemo v stiku in jih tudi preko družbenih omrežij obveščamo o različnih novicah s področja zdravega načina življenja.

 

V Zavodu IZRIIS želimo preko takšnih in podobnih dogodkov mlade osveščati o zdravstvenih in socialnih posledicah rabe tobaka na zdravje. Zastavljene cilje dosegamo preko obveščanja in izobraževanja različnih ciljnih skupin: mladostnikov, staršev in pedagoških delavcev. Dijakom želimo vzbuditi zavedanje, da v času šolanja vplivajo na svoj odnos do tobaka, alkohola in marihuane. Delujejo kot vzorniki mlajšim od sebe ter znotraj svoje družine, prijateljev in socialnega okolja. Z veseljem in optimizmom zremo v družbo prihodnosti brez tobaka.

 

Avtor: Zavod IZRIIS (mag. Neja Samar Brenčič, Špela Godnič, Ana Cesar)

Oglejte si tudi