Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Jubilejna 10. Informativa izjemno uspešna

10. slovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa, ki je potekal minuli petek in soboto se je zaključil. Informativa, ki je potekala sočasno z Areno mladih, je poskrbela, da je več kot 24.500 obiskovalcev, med katerimi 2.000 učencev in dijakov v organiziranih skupinah, v kar treh sejemskih dvoranah pridobilo pomembne informacije o bodočem izobraževanju ter zaposlovanju. Natanko dva tedna pred uradnimi informativnimi dnevi je Informativa predstavila več kot 250 izobraževalnih programov, na voljo v Sloveniji in tujini, ter 17 programov iz tujine.

 

Jubilejna 10. Informativa je bila prostor najrazličnejših predstavitev izobraževalnih programov na voljo v Sloveniji in tujini. Med skupaj več kot 250 izobraževalnimi programi se je predstavilo 30 srednješolskih programov, 11 višje strokovnih programov, okoli 108 fakultet, visokih šol in univerz, 10 ponudnikov izobraževanja odraslih, 17 predstavništev iz sedmih držav ter druge, z zaposlovanjem in štipendiranjem povezane, organizacije.

 

V okviru projekta zaposlovanja mladih Moja prva zaposlitev se je predstavilo 8 slovenskih podjetij, ki so mlade spoznavali v hitrih razgovorih. Podjetja skupaj so ponujala več kot 790 štipendij, študentskih in projektnih del ter rednih zaposlitev.

 

Tradicionalno na sejmu vsako leto poteka tudi izbor Naj razstavljavec Informative. Kipec naj razstavljavca, sovica Iva, je iz rok lanskega razstavljavca, Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, poletela v roke novemu razstavljavcu, pri katerem bo do prihodnje Informative. V letošnjem izboru si je laskavi naziv Naj razstavljavec jubilejne 10. Informative prislužila Univerza v Ljubljani, ki je v okviru svojega razstavnega prostora predstavljala vse svoje članice.

 

V času Informative je potekalo tudi nacionalno tekmovanje v poklicnih spretnostih SloveniaSkills v kar sedmih panogah – aranžerstvu, cvetličarstvu, IKT, kamnoseštvu, mehatroniki ter pohištvenem in stavbnem mizarstvu. Prva mesta v posameznih kategorijah so zasedli: Jernej Poročnik, ŠC Slovenj Gradec (pohištveno mizarstvo), Tadej Kalajžič, ŠC Slovenj Gradec (stavbno mizarstvo), Tilen Meglič (kamnoseštvo), Jure Kmetič in Jure Korbar, ŠC Celje (mehatronika), Vegova Ljubljana (IKT), Brigita Klinar, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje (cvetličarstvo). Zmagovalci nacionalnega tekmovanja se bodo udeležili prestižnega evropskega tekmovanja Euroskills, ki bo leta 2018 potekal v Budimpešti. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru projekta Promocija poklicnega izobraževanja v obdobju od 2016 do 2020.

 

Univerzi v Ljubljani ter vsem zmagovalcem v SloveniaSkillsu čestitamo za odlično uvrstitev, v ekipi organizatorjev pa se zahvaljujemo vsem sodelujočim ter obiskovalcem za odlično vzdušje.

 

V ekipi organizatorjev že napovedujemo 11. Informativo, ki potekala pred informativnimi dnevi v letu 2019.

 

Organizatorja Proevent, d. o. o., in Zavod Rikus

Oglejte si tudi