Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Končal se je 10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri

S premiero predstave Sončnica na Luni v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana se je pretekli četrtek, na kulturni praznik, v Centru urbane kulture Kino Šiška končal že 10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Videli smo ugledališčenih šestnajst pesmi za otroke iz antologije Sončnica na rami (Mladinska knjiga Založba, 2017) in eno, ki je bila napisana na novo. 

Dvorana Katedrala je bila zapolnjena do zadnjega kotička. Obiskovalci so predstavo po koncu nagradili z navdušenim aplavzom. Po njej jih je z odra najprej nagovorili bober Bor (animacija Maja Kunšič), nato pa še vodja Oddelka za kulturo MOL mag. Mateja Demšič in direktor Centra urbane kulture Kino Šiška Simon Kardum.

 

Po predstavi si je bilo mogoče v preddverju ogledati razstavo fotografij, katerih tema je poezija in ki so jih na delavnici pod mentorstvom fotografinje Urške Boljkovac ustvarili učenci OŠ Riharda Jakopiča. Razstavo je pospremila izdaja fotozina (knjižice v kateri so zbrane fotografije in pesmi otrok). Obiskovalci so se lahko posladkali s keksi v obliki črk, ki jih je prispevalo podjetje Kraš. V dvorani Komuna pa je potekala pesniška delavnica z mentoricami iz Združenje staršev in otrok Sezam in Javnega zavoda Mala ulica (Mateja Lukežič, Rada Kikelj Drašler, Aleša Pleško in Katja Poznič). Otroci in njihovi starši so se na njej podali v domišljijski svet poezije, oživljali so črke, jih uprizorili, izdelovali lutke in iskali rime. Material za delavnice so prispevala podjetja DS Smith, Mitol, Odeja in Gorenjska predilnica. 

Na prireditvi je bil z nami tudi Kuža Pazi, maskota Zavarovalnice Triglav, glavne pokroviteljice Bobrov. 

Oglejte si tudi