Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Vse najboljše Orehov gaj!

Orehov gaj je praznoval svoj peti rojstni dan. Na rojstnodnevni zabavi so obiskovalce pocrkljali na prav poseben način: v retro oblečenem prireditvenem prostoru na robu posestva, s hišnim Gin&Tonicom, ki so ga destilirali kar sproti, in s kuhinjo na živem ognju.
Orehov gaj je unikaten, kreativen prireditveni in izobraževalni prostor v Ljubljani, kjer "rešujejo umore", čarajo,  motivirajo zaposlene v podjetjih in izvajajo celo paleto interaktivnih aktivnosti za poslovne in zasebne uporabnike, pa tudi za družine in otroke. Odlikuje ga domačen ambient, saj je lokacija lično opremljena z naravnimi elementi in s ponovno uporabljenimi starimi predmeti, ki so jih ustanovitelji našli na podstrešjih babic in dedkov. 

Čeprav so v petih letih, odkar obstajajo izvedli že več kot tisoč dogodkov, pa je bila prav rojstnodnevna zabava nekaj posebnega. 
Nasmejana ekipa Orehovega gaja je goste sprejela v prireditvenem prostoru Kobilica, ki je tik pred rojstnodnevno zabavo dobil novo podobo. Hišna ekipa dekoraterk je Kobilico spremenila v retro piknik prizorišče in marsikateremu obiskovalcu je ob vstopu zastal dih, saj je takoj lahko dobil tisti prijetni občutek, da se je čas ravnokar ustavil in da bo ura popoldne tiktakala zelo zelo počasi. Pri dekoraciji niso izpustili niti najmanjšega detajla. Piknik prostor, Čajanka in drugi retro kotički so izgledali kot iz škatlice.

 

Gin-o-manija zajela tudi Orehov gaj

 

Gin&Tonic maniji, ki že nekaj časa divja po Sloveniji ni ubežal niti Orehov gaj. Pravzaprav so Gin&Tonic vpletli tudi v rojstnodnevno zabavo in svojim gostom kar v praksi predstavili enega izmed svojih novih team building programov »Gin&Tonic show«. Gre za mešanico kviza in zabavnih preizkusov na temo mešanja koktejla in poznavanja gina.

 

Ekipa Orehovega gaja je gostom demonstrirala destiliranje gina in jim pri tem tudi razložila osnoven potek priprave te izjemno priljubljene pijače. Obiskovalci so lahko preizkusili tri slovenske craft gine - Aufbix, Kavčič in Gin brin. Ob degustiranju slovenskega gina so si gostje lahko izbrali Gin&Tonic coctail po lastnem okusu, saj so jim glede na svoje počutje in preference lahko dodali še sirupe z okusom mete, melise, bazilike in drugih prijetnih zelišč in začimb.

 

Kuhinja na živem ognju

 

Hišna kulinarična ekipa Orehovega gaja je za ta dan pripravila pravo kulinarično doživetje, kjer so brbončice začele vzdihovati že ob pogledu na zanimive rekvizite za kuhinjo na živem ognju. Žar mojster Gregor Zrilič z ekipo je goste navdušil z izjemno okusnimi mesnimi in vege prigrizki, ki so prišli direktno z žerjavice. Okusne specialitete so bile pripravljene in servirane kar pred gosti, ki smo bili zaradi tega še bolj navdušeni in počaščeni. Kulinarično popotovanje se je zaključilo z noro okusnimi dagnjami iz žara, sladkosnedi pa smo na svoj račun prišli z gin sorbetom z okusom limete.

 

Če imate radi Gin&Tonic, dobrote iz žara in ste navdušeni nad retro dekoracijami, pa vas na zabavi ni bilo, ste zamudili res vrhunsko izkušnjo. 

Ampak nič zato. Priložnosti bo še veliko. Pravzaprav si priložnost lahko kadarkoli ustvarite kar sami. 
Orehov gaj je odprt vse dni v letu in v kolikor bi s svojimi sodelavci in prijatelji tudi vi želeli praznovati na malce drugačen način .... ste ravnokar dobili krasno idejo, kam se odpraviti in kaj početi.

 

Oglejte si tudi