Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

HOFER ponovno osvetljuje tematiko nasilja nad ženskami

Donacija in osveščanje v podporo žrtvam nasilja

 

Ljubljana, 23. november 2017: HOFER ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami že drugo leto zapored pomaga osvetljevati tematiko nasilja v družini. Z donacijo v vrednosti 4.650 € ter lastnim projektom osveščanja in zbiranja dodatne donacije podpira Sekcijo varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij pri Socialni zbornici Slovenije.

 

Pri HOFERju se zavedajo svoje odgovornosti do kupcev, partnerjev in sodelavcev ter tudi do okolja in družbe. V okviru lastne iniciative Danes za jutri si zato neprestano prizadevajo, da med drugim podpirajo tudi različne socialne organizacije in društva, ki nudijo pomoč tistim posameznikom in skupinam, ki jo potrebujejo. Že drugo leto zapored so se povezali s Sekcijo varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij pri Socialni zbornici Slovenije, osrednjim strokovnim združenjem na področju socialnega varstva v Sloveniji.

 

Donacija v vrednosti 4.650 € za žrtve nasilja

Pri HOFERju so Sekcijo varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij podprli že preteklo leto, in sicer z donacijo v obliki 31 higienskih paketov in paketov igrač za varovanke in varovance 31 različnih programov. HOFER je tudi letošnje leto varovance in varovanke 11 materinskih domov, 16 varnih hišh, 2 kriznih centrov za žrtve nasilja in 2 svetovalnic za žrtve nasilja podprl z donacijo v skupni vrednosti 4.650 €.

Kot pravijo pri Socialni zbornici Slovenije: »Organizacije in varovanke njihovih programov, ki delujejo na področju preprečevanja nasilja v Sloveniji, se vsako leto srečujejo s finančnimi izzivi. Iskrena hvala podjetju Hofer, ki vsako leto deli srečo med tiste, ki jo potrebujejo. Veseli smo, da bomo tudi letos lahko razveselili naše mamice in otroke z izdelki, katere si lahko z boni izberejo sami.«

 

Osveščanje in zbiranje dodatne donacije

Poleg podpore tistim, ki so bili žrtve nasilja, pa je pomembno tudi izvajanje preventivnih ukrepov. Eden izmed slednjih je zagotovo osveščanje, s čimer si prizadevajo, da bi tovrstne situacije preprečili. Pri HOFERju so letos oblikovali lasten projekt »Negujmo spoštovanje«, s katerim poudarjajo pomen spoštovanja, vrednote, ki mora biti več kot le beseda. Poleg osveščanja želijo prek projekta skupaj s svojimi kupci zbrati tudi donacijo, ki bo Sekcijo varnih hiš, materinskih domov in sorodnih organizacij še dodatno podprla. Še vedno je namreč vsaka 5. ženska žrtev nasilja, nevladne organizacije v Sloveniji pa ocenjujejo, da je nasilje prisotno v vsaki 5. družini v Sloveniji. HOFER tako od petih izbranih izdelkov za nego lastne blagovne znamke Ombia 10 centov namenja za ženske, žrtve nasilja. Sredstva, ki bodo od letošnjega 25. novembra do konca februarja 2018 zbrana od prodaje omenjenih izdelkov, bodo namenjena terapevtskim oddihom žensk iz varnih hiš in materinskih domov.

»Lanskoletno podporo žrtvam nasilja smo letošnje leto še nadgradili. K zbiranju donacije smo povabili tudi naše kupce, s čimer poudarjamo tudi pomen osveščanja in tako krepimo ničelno toleranco do nasilja,« še dodajajo pri HOFERju.

Oglejte si tudi