Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Odličen začetek sezone za člane ljubljanskega Taekwondo kluba Dragon

Na odprtem prvenstvu Slovenije G1 turnirja, ki je potekalo  meseca februarja v Mariboru se je udeležilo 1062 tekmovalcev. Iz našega  kluba Dragon se je  turnirja udeležilo pet tekmovalcev.

Ana Petrušič, članica do -53 kg
je po treh zmagah osvojila 2. mesto. Pomerila se je z  Avstrijko Schonneger, Hrvatico Marićevo in  Danko Malyke  V finalu jo je premagala Madžarka Patakfaly.
Odlično 3. mesto
si je priborila  Dunja Lemajić, članica do -67 kg.  Po prepričljivi zmagi med Hrvatico Cerina, ter Bolgarko Komarovo, je izgubila v polfinalu z Madžarko Fureli. Sandra Milosavljević članica do -62 kg, mladinec  Jure Pajk do -63 kg in Nemanja Vasić mladinec do 59 kg so izgubili že uvodno borbo. Sandro Milosavljević je premagala Poljakinja Anisiewicz. Jure Pajk je imel nesrečen žreb, saj se je moral že v prvem dvoboju  pomeriti z prvouvrščenim  Nedžadom Husićem iz BIH. Nemanja Vasić mladinec do 59 kg, je v letošnji sezoni prestopil iz kadetske v mladinsko reprezentanco. Belorus  Ivanov je bil zanj močnejši.

Čez teden dni se je tekmovalna ekipa odpravila v Bolgarijo , Sofia open G1 turnir.  Tudi tam so se dekleta odlično odrezala. Največ borb je imela Sandra Milosavljević. V štirih dvobojih je dokazala, da je enakovredna konkurenci. Pomerila se je z Nemko Nat, Argentinko Angiolillo in Grkinjo Antoniou. na koncu  je osvojila 3. mesto.
Druga najuspešnejša je bila Ana Petrušić članica do -53  kg. Po zmagi proti Grkinji Theodoridou in Danki  Malykke je zlata točka odločila, da je bila boljša Ben Alova.
Dunja Lemajić je prvo borbo prepričljivo zmagala z Grkinjo Ameridi, nato jo je v četrt finalu premagala Angležinja Williams.
Pri mladincih se je pomiril Jure Pajk -63 kg in v predtekmovanju izgubil med Grkom Veleris z 18:23.

Miodrag Krnetič, trener Dragona
in  selektor slovenske reprezentance svojo ekipo pripravlja za
Svetovno mladinsko prvenstvo in Evropsko člansko prvenstvo. Svetovno prvenstvo  bo aprila v Tuniziji . Naš klub bo zastopal  mladinec Jure Pajk. Dekleta se intenzivno pripravljajo Evrpsko prvenstvo članov ki bo v maja v Rusiji.  Največ možnosti, da se udeležita tekmovanja imata Ana Petrušić in Dunja Lemajić, ki sta najvišje na svetovni lestvici med dekleti v reprezentanci. Taekwondo Dragon ne bi dosegal vrhunskih rezultatov , brez vrhunskega trenerja Miodraga Krnetića, ki je starosta tega borilnega športa in njegovih pomočnikov. Prav tako se moramo zahvaliti Mestni občini Ljubljana, da nam omogoča vsakodnevne treninge na lokaciji Kodeljevo.

Vsi, ki bi si radi ogledali naše treninge in se jih udeležili, vas vabimo da si ogledate naš urnik na spletni strani http:// www.dragon-wtf.si/urnik.php in se nam pridružite.

z
a Taekwondo klub Dragon
Veronika Pajk

Oglejte si tudi