Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Solista plesnega spektakla Lord of the Dance sta obiskala zasneženo Ljubljano

Plesna solista ene izmed najbolj obiskanih predstav na svetu sta v teh dneh obiskala zimsko idilo zasnežene Ljubljane na promocijski turneji. Zoltan Papp in Andrea Kren nastopata v vlogah Dark lord in Morrighan ter sta sicer par tudi v resničnem življenju. Zoltan Papp pleše pri Lord of the Dance že 13 let in je začel plesati latinskoameriške plese pri 9 letih, z irskim plesom pa se je spoznal šele pri 21 letih in v nekaj letih plesal že med najboljšimi. Tudi Andrea Kren je del predstave že 10 let, šoli irskega plesa v Budimpešti pa se je pridružila pri 13 letih in se za irski ples pričela zanimati prav po ogledu predstave Michaela Flatleya.

​V pravljici boja dobrega proti zlu plesalci predstavo stopnjujejo skozi strastno zgodbo, ki opisuje pot Malega duha skozi čas in njegovo pomoč Gospodu plesa, ki hoče svoje ljudstvo zaščititi pred Gospodom teme in njegovimi učenci. »Oba v zgodbi predstavljava zlobna lika, ki hočeta uničiti svet dobrega.« se skrivnostno nasmejeta »Zlobne vloge so vedno zanimive in velik izziv saj moraš v sebi poiskati nekaj novega. Vedno poskusiva tudi dodati kaj drugačnega, da se lika razvijata, saj imava pri zlobnih likih več svobode na odru.«  Brezčasna zgodba o hrepenenju, ljubezni ter veri v dobro in pozitivno, boj med dobrim in zlim predstavlja z glasbo in plesom, ki utelešata atmosfero dogajanja. »Obiskovalcem bomo pripravili spektakel irskega plesa, ki tradicionalni irski ples združuje z modernim. Na odru boste lahko videli robote, spektakularno video ozadje, svetlobne efekte in čudovite kostume.« je še razkril Zoltan o predstavi. Keltska plesna pravljica občinstva po vsem svetu osvaja z ekstravagantnimi kostumi in osupljivo spretnostjo, energijo in hitrostjo nastopajočih v podkovanih plesnih čevljih. Predstava je tudi zelo zahtevna za plesalce, ki potrebujejo dobro fizično pripravljenost. »Pred vsakim nastopom vadimo 2 uri, da se prepričamo, da je vsak nastop popoln in izvedba brezhibna.« pravi Andrea, plesalci pa se morajo držati tudi zdrave prehrane.

 

​Plesalca sta v Ljubljano prišla iz Zagreba in bila nad zasneženo idilo prestolnice navdušena. »V Ljubljani bomo imeli pred nastopom tudi kakšen dan časa, da si ogledamo mesto, kar bova nedvomno izkoristila.« pravita Andrea in Zoltan, ki se veselita ponovnega nastopa pred slovenskim občinstvom »Po vsej regiji so ljudje zelo strastni do umetnosti in kulture. Vsakič, ko pridemo, doživimo navdušen sprejem občinstva in zelo se veseliva, da vidiva kako bodo našo predstavo sprejeli tokrat!«.

 

Plesni spektakel z irsko tradicijo Lord of the Dance 7. aprila prihaja v ljubljanske Stožice!


Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani: http://www.eventim.si/si/vstopnice/lord-of-the-dance-ljubljana-dvorana-stozice-1015833/performance.html

Oglejte si tudi