Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

TUDI OLIMPIJKE V MAŠKARE - vse za otroke in šport

Sanje vsakega športnika je udeležba na olimpijskih igrah. Prav tako pa je širjenje olimpijskega duha pri mladih zelo pomembno. Tako smo bili priča čudovitemu dejanju treh udeleženk olimpijskih iger, ko so s svojo prisornostjo navdušile mlade, predvsem naše najmlajše. 

V Gimnastičnem društvu Zelena jama je bil v torek, 13. 2. 2018, tradicionalni ples PUSTNIH ŠEM. Športna mladina gimnastičnega društva, njihovi prijatelji, sošolci in sorodniki, se je poveselila na norem in veselem pustnem rajanju. V veliko veselje so športne družabne igre, pri katerih otroke spodbujamo k športni aktivnosti. 

Vedno pa priredijo prijetno presenečenje naše tri olimpijke. S svojo navzočnostrjo navdušijo najmlajše športnice, saj otrokom poslikajo obraz, z njimi zaplešejo polko, predvsem pa se vsak otrok lahko s svojim "idolom" druži, fotografira in zabava. Otrok lahko poteši svojo radovednost in vpraša udeleženke olimpijskih iger vse, od težkih treningov, tekmovanj, do udeležbe in vseh občutkov, ki so jih takrat doživele.

Letos je olimpijka iz Sydneya Mojca Mavrič zaplesala polko in bila najboljši DJ. Adela Šajn, ki se je leta 2008 udeležila poletnih olimpijskih iger v Pekingu, je skupaj z Tjašo Kysselef, prvo rezervo za olimpijske igre Rio 2016, otrokom okraševala obraz s poslikavo lic, nosu, rok, dlani, .... Vrsta je bila neskončna.
In ne nazadnje olimpijka iz Ria 2016, Teja Belak, ki predstavaljala Smrketo. Ena čudovita zgodbica stoji tudi za tem, in sicer fantek vojak jo vpraša kaj predstavlja, a mu tega ne pove, vendar ga vpraša
"Mar ne veš?"
"Ja," je rekel, "zakaj si pa BOROVNICA!!" in tako je bilo smeha in zabave še več.

Fotografije si lahko ogledate na naši FB strani https://www.facebook.com/gdzelenajama/ ali na naši spletni strani www.gimzj-drustvo.si 

“Smo maškare mlade
plesale bi rade,
da bi zima odšla in pomlad bi prišla!
Od hiše do hiše,
od vrat do vrat,
prinašamo srečo, veselje pomlad”

Oglejte si tudi