Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

29. sejem Natour Alpe-Adria

Od 31. januarja do 3. februarja se bo na Gospodarskem razstavišču odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji Natour Alpe-Adria, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem. Aktivni oddih v naravi bodo predstavili mnogi akterji pri nas, kot so Slovenska turistična organizacija, Turistična zveza Slovenije s prek 300 lokalnih skupnosti in društev, Turizem Ljubljana, Ribiška zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, GIZ Pohodništvo in kolesarjenje, Zavod za gozdove Slovenije, Združenje slovenskih turističnih kmetij, pridružuje pa se jim nekaj tujih destinacij.

Na 29. Natour Alpe-Adria sodeluje prek 200 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Albanije, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike, Jordanije in Nepala. Dogajanje na razstavnih prostorih bo spremljalo bogato dogajanje, od strokovnih posvetov do potopisnih predavanj. Posebej odmeven je prvi dan sejma. Vabljeni na predstavitev novega poziva za destinacije, ponudnike in parke za pridobitev znaka Slovenia Green, ki jo organiza Slovenska turistična organizacija s pričetkom ob 10.30. Takoj po uradnem odprtju sejma, ob 12.30, bo pogovor z ministrom Počivalškom o strategiji turističnega razvoja Slovenije do leta 2021, sledita okrogli mizi o razvoju avtodomarskega turizma v Sloveniji, takoj zatem pa o potencialih kulinaričnega turizma Slovenije. Zvečer bo podelitev priznanj Planinske zveze Slovenije za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2017.

 

Vabljeni, da si podrobneje ogledate spremljevalni program sejma po dnevih. TUKAJ

 

29. Natour Alpe-Adria bo prvi dan sejma uradno odprl dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije. 
Hkrati poteka v organizaciji Primorskega sejma GASTexpo – Sejmi okusov, tj. 12. mednarodni sejem gastronomije in gostinsko hotelske opreme ter mednarodni sejem sladoleda. Oba sejma je mogoče obiskati z eno vstopnico. Redna vstopnica znaša 7, znižana 5, družinska (2 odrasli osebi in do 3 otroci) pa 15 evrov. 
Sejma sta odprta vse dni od 10. do 19. ure. Vsak obiskovalec z nakupom vstopnice ob vhodu na sejmišče prejme sejemski katalog revijo Oddih s seznamom razstavljavcev in opisom obsejemskega dogajanja. 

Oglejte si tudi