Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Ambulanta splošne medicine v polnem obsegu odpira svoja vrata decembra

Stalna prisotnost zdravnika v občini Log - Dragomer je dolgoletna želja občanov, ki pa se bo decembra tudi uresničila. To pomeni, da se za zdravniški pregled ne bo treba voziti na Vrhniko ali v Ljubljano, ampak boste zdravstvene storitve lahko koristili v vaši neposredni bližini.
Na začetku septembra sta direktor zdravstvenega doma Vrhnika Roman Strgar in župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik podpisala pogodbo o sodelovanju in odprtju zdravstvene ambulante s polnim delovnim obsegom. Ambulanta bo ostala na isti lokaciji, kot je že sedaj, ko je delovala v zmanjšanem obsegu, torej v dializnem centru Fresenius v bližini osnovne šole.
Dogovor med občino in pristojnimi službami, torej ministrstvom za zdravje in zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, je omogočil način sodelovanja, ki so ga ob podpisu pogodbe tudi uradno potrdili. Roman Strgar, direktor zdravstvenega doma Vrhnika je ob slovesnem podpisu pogodbe dejal: "Danes je za vse nas poseben dan. Po prizadevanjih občine Log - Dragomer in zdravstvenega doma Vrhnika, ki so trajala kar nekaj časa, smo postavili temelje za postavitev splošne ambulante v polnem obsegu, ki bo začela z obratovanjem decembra. Ta dogovor je  velik korak v pravo smer, mi moramo pa sedaj skupaj poskrbeti, da bo ta ambulanta zaživela. Temelji so sedaj postavljeni. Takšna izpostava ima veliko pozitivnih lastnosti, a tudi kak minus, vendarle pa se s takšno ambulanto zelo približamo občanom in v primeru, da bo dovolj opredeljenih pacientov, bo ta ambulanta tudi dolgoročno uspešna. V to vsekakor verjamem. S strani Zdravstvenega doma Vrhnika bomo naredili vse za ta cilj in prepričan sem, da bo svoj del naloge opravila tudi občina Log - Dragomer. Verjamem, da bodo v tem skupnem sodelovanju svojo priložnost odkrili tudi občani in jo tudi izkoristili."

 

Župan Miran Stanovnik je ob slovesnem podpisu v občinskih prostorih izrazil svoje zadovoljstvo in optimizem: "Zdravstveni dom Vrnika pokriva tri občine in ima tudi skupni organ upravljanja in tu so prepoznali potrebo, v naši lokalni skupnosti, da se nivo zdravstvenega varstva dvigne. Torej, izkazalo se je, da je zdravstvena ambulanta s polnim delovnim časom pri nas potrebna. Ker vsi občani potrebujemo dobro zdravstveno varstvo, smo prav vsi poklicani k temu, da se opredelimo za ambulanto, ki deluje v naši neposredni bližini. Prepričan sem, da je to korak v  pravo smer, upam pa, da bodo to začutili tudi vsi občani, ki v tem trenutku še oklevajo glede odločitve in bodo izkoristili ponujeno priložnost. Rad bi poudaril, da je bilo za uresničitev tega projekta vloženega ogromno truda, znanja in sposobnosti. Poleg naše strani tu ne smemo spregledati prizadevanj Zdravstvenega doma Vrhnika in gospoda direktorja. V svojem mandatu je že dokazal izredno sposobnost vodenja, saj vemo v kakšnem stanju je prevzel zdravstveni dom in s kakšno kumulativno izgubo, ter se poleg tega skupaj z nami boril za ta projekt pri zdravstveni zavarovalnici, torej na nivoju države, tako da so tudi ljudje na drugi strani prepoznali potrebo po tem."

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi