Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

Deli
Avtor: Gasper Tominc,

ZaključilI pravljične urice

V četrtek, 5. aprila, je bila v prostorih OŠ Log - Dragomer šesta in hkrati zaključna pravljična urica KUD Kosec v tej sezoni.

Aprilsko vreme kar kliče po tem, da nosimo s seboj dežnik, zato je bila tudi tema izbrane pravljice deževno obarvana. Pravljica z naslovom Zeleni dežnik, avtorice Jackie Azua Kramer, nas popelje na deževne mestne ulice, po katerih se sprehaja slon s svojim dežnikom. Na svoji poti po mestu sreča ježa, mačko, medveda in zajca, ki trdijo, da je njegov zeleni dežnik v resnici njihov čoln, šotor, leteči stroj in palica. Nadvse zabavna pripoved nas spodbudi k razmisleku o tem, čemu vse lahko služijo predmeti za vsakdanjo uporabo, če zraven primešamo še kanček domišljije.
Po pravljici so otroci tudi ustvarjali - vestno so pobarvali slona, mu prilepili ušesa, pobarvali so mu tudi noge in vse skupaj prilepili na leseno palico. Med ustvarjanjem smo se pogovarjali o prehrani slona in drugih afriških živalih, ki jih lahko vidimo v ljubljanskem živalskem vrtu, pa tudi o domačih živalih. Dotaknili smo se letnih časov in njihovih značilnosti, predvsem pomladi in aprilskega vremena. Po končanem ustvarjalnem delu so otroci dobili vsak svojo pohvalo z motivom knjižnega molja, saj so pridno obiskovali pravljične urice in se skupaj z drugimi otroki potapljali v mavrični svet domišljije. Slonček iz papirja pa je postal simpatična dekoracija v cvetličnem lončku, kozarcu za svinčnike ali pa kje drugje, odvisno od otroške domišljije. Se vidimo spet jeseni!

 

Nika Čelešnik, Cankarjeva knjižnica Vrhnika

 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!