Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Letos ponovno ustvarjalno, poučno in zabavno

Za nami je vroče, a sproščeno poletje, brezskrbne počitnice so za nekatere žal kar prehitro minile. Tudi mi smo uspeli nabrati novih moči in bomo oktobra, tako kot vsako leto, ponovno pognali naše umetniško kolesje. Priložnosti, da se spoznamo in družimo, predvsem pa, da ustvarjamo in se učimo, bo veliko. In kaj pripravljamo za zgodnje jesenske dni?

Z veseljem vam sporočamo, da smo uspeli sestaviti in ponovno zagnati sekcijo za ohranjanje kulturne dediščine. Že takoj na začetku pripravljamo dogodek, obujamo star običaj ličkanje koruze. Vabimo vas, da se nam pridružite pod kozolcem pri Mlinčku in dobro razmigate vaše roke in prste.
Svoje druženje in tradicijo nadaljujejo tudi naše klekljarice. Tako vas ponovno vabijo v svoj krog neprecenljivih umetnin in prijetnega druženja. Srečujejo se vsak torek v prostorih društva upokojencev na Logu.

Delavnica ročnih spretnosti vabi na urice pletenja in kvačkanja, kjer bomo skupaj pletli copatke, rokavice, šale, jopice in še in še. Tudi vaših predlogov bomo veseli. Delavnica bo potekala vsak ponedeljek v prostorih OŠ Log - Dragomer.
Pevska skupina Mladi po srcu vabi v svoj krog nove pevce in pevke. Tretjo sezono prepevanja so začeli že septembra. Vaje potekajo vsak torek v gasilskem domu na Logu. Napolnite si dušo in srce in skupaj z nami prepevajte, naš letošnji moto je: imamo se fajn.

Zeliščna sekcija bo mesečno pripravljala najrazličnejše delavnice in predavanja o našem življenjskem okolju in pravilnem ter zdravem načinu življenja. Že takoj oktobra bomo izdelovali zeliščno kremo za obraz iz aloe vere in limonske trave.

Seveda bo tudi likovna delavnica za starejše potekala, tako kot do sedaj, vsak drugi torek v mesecu. Tokrat bomo platna barvali z akvareli. Likovniki in umetniki in vsi tisti, ki si želite likovnega izražanja, pridružite se nam. Gostili bomo tudi zunanje umetnike in vas popeljali v svet mirne, a barvite umetnosti.

In kaj pripravljamo za otroke? Nekoč so se otroci zabavali čisto drugače kot danes. Kljub temu da niso imeli računalnikov, mobitelov, televizije, tablic in drugih elektronskih naprav, jim nikoli ni bilo dolgčas, saj so prosti čas zapolnili z raznimi igrami, petjem in rajanjem. Malo starejši so komaj čakali, da so se lahko udeležili prvega plesa. Vendar to ni bilo tako samoumevno, saj so o tem odločali starši in njihova beseda je bila zakon, ki so ga mladi tudi spoštovali. V KUD Kosec se poleg drugih aktivnosti trudimo ohranjati slovensko ljudsko kulturo in umetnost tudi med mlajšimi. Zato bodo tudi v tem šolskem letu organizirani Ljudski plesi in igre, kamor so vabljeni otroci od 5. do 12. leta. Vaje bodo potekale ob torkih v OŠ Log - Dragomer. Spoznavali bomo običaje, navade in šege naših prednikov, se naučili nekaj ljudskih plesov, se igrali kot nekoč, razvijali ritmični in melodični posluh, nekajkrat na leto pa predstavili širšemu občinstvu. Dejavnost je brezplačna, starši vključenih otrok se včlanijo v KUD Kosec in enkrat letno prispevajo 10 evrov za članarino. Vse otroke, ki bi jih to utegnilo zanimati, vabimo na 1. vajo, ki bo 9. oktobra ob 15.15 v učilnici št. 10. Starši zainteresiranih otrok s tem seznanite razredničarke ali učiteljice podaljšanega bivanja saj bo mentorica Nataša Kogovšek otroke 1. triade pobrala iz razredov in jih po dejavnosti zopet odpeljala nazaj v razred podaljšanega bivanja, otroke pa lahko ob 16. uri pred učilnico št. 10 prevzamete tudi starši.

V sodelovanju s Knjižnico Vrhnika bomo tako kot lani vsak prvi četrtek v mesecu v OŠ Log - Dragomer organizirali pravljice za otroke. Poleg pravljic se bodo otroci lahko tudi likovno izražali, saj bo vsaki pripovedi sledila tudi krajša ustvarjalnica.

Podobno kot pri ostalih zadevah v življenju, tudi mi ne bi zmogli brez naših podpornikov. Zato bi se na tem mestu želeli zahvaliti OŠ Log - Dragomer, Društvu upokojencev Log in PGD Log, ki nam nudijo prostore in tako omogočajo nemoteno izvedbo naših aktivnosti in druženja.

Mi se že veselimo, kaj pa vi?

 

KUD Kosec

Oglejte si tudi