Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pravljične ure in kaligrafija v KUD Kosec

KUD Kosec je novembra organiziralo dva velika dogodka, enega za mlajše in enega za malo starejše občane.
V sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika je našo šolo obiskala žaba. Vendar ne kar ena žaba. Na obisk je priskakljala Baba Žaba. S seboj je pripeljala go. Marjetko Rojec, avtorico njene življenjske zgodbe. Na delavnici je ga. Rojec otrokom predstavila eno izmed svojih zgodb o Babi Žabi in tekmovanju vrtičkarjev. Otroci so z odprtimi usti poslušali zgodbo. Nato so skupaj izdelali še žabice iz papirja. Niso skakale ravno tako visoko kot Baba Žaba, a so kljub temu privabile nasmehe na usta. Prav tako kot pobarvanka, ki jo je otrokom podarila ga. Rojec. Ponovno se je potrdilo, da otroci zelo radi poslušajo pravljice. Veseli smo, da kljub vsem že napisanim pravljicam še vedno nastajajo nove in nove. Vabimo vas na prihodnjo pravljično uro, ki bo 7. decembra ob 17.00 v Osnovni šoli Log - Dragomer.
Drugi večji dogodek za malo starejše in starejše je bil prvi snežni večer KUD KOSEC z gostjo, kaligrafinjo Katarino Rojc. Spoznavali smo osnove kaligrafije. Za učno predlogo smo imeli okroglo pisavo, ki je najenostavnejša. Delali smo s kaligrafskimi nalivniki in s klasičnimi peresi ter črnilom, ki smo ga sami namešali. Dve urici sta minili hitro in prehitro. Zato smo se dogovorili za ponovno srečanje čez en teden. Takrat se bomo lotili čistopisov za voščilnice. Uporabljali bomo kaligrafske markerje, ki nam bodo poenostavili delo.
Vabljeni v našo družbo v prostore stare šole 20. novembra ob 18. uri. Udeleženke so izkazale zanimanje za poglobljeno učenje kaligrafije. Malo šolo kaligrafije s Katarino načrtujemo prihodnje leto.

KUD Kosec

Oglejte si tudi