Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Poudarjena skrb za tiste, ki jih življenje bolj preizkuša

Tudi v naših župnijah in občinah smo sredino junija namenili več pozornosti ljudem in območjem, ki jih življenje še posebej preizkuša. Ob tem se je zahvaljujemo vsem dobrotnicam in dobrotnikom. Še posebej pa gasilkam in gasilcem, gospodinjam, upokojenim, mladim, vsem drugim prostovoljcem, ki na katerikoli način pomagate.
V nedeljo, 10.6. 2018 je bilo na Brezovici tradicionalno srečanje bolnih ostarelih in invalidov. Slovesnost je vodil kaplan iz Vrhnike g. Boris Rozman in tako utrdil še eno vez med Brezovico in Vrhniko. Po maši je se je nadaljevalo veselo druženje ob dobrotah naših gospodinj in župnijske Karitas.

 

V soboto, 16. 6. 2018, je bilo »zlato«, 50. vseslovensko romanje v narodno svetišče Marije Pomagaj na Brezje. Letos, ob 160 - letnici lurških prikazovanj smo bili tudi prek brezjanske Marije povezani s slavji v Lurdu in v drugih Marijinih svetiščih. Somaševanju duhovnikov je vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Zahvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji.

 

V nedeljo, 17. 6. 2018, pa nas je pozdravil lurški kaplan g. Miro Šlibar iz Dobrove, ki se je s škofom g. Metodom Pirihom, slovenskimi romarji, invalidi in spremljevalci pridružil Goriški UNITALSI in so tako že trinajsto leto skupaj romali v Lurd.

Ker pa je bila sveta maša zgodaj, ob 6:45 je spomin nanjo tudi na teh povezavah:

Slovenska maša v Lurdu, 17.6.2018 1. del  

 

Slovenska maša v Lurdu, 17.6.2018 2. del

 

Slovenska maša v Lurdu, 17.6.2018 3. del (blagoslov in pesem Marija pomagaj)

 

(Več informacij po telefonu 031 613 378 (Miro Šlibar) ali po elektronski pošti: miro.slibar@rkc.si. )

Pozornost do v naravni ujmi Bele Krajine oškodovanih pa se je ponovila tudi pri vseh nedeljskih mašah, saj smo prostovoje prispevke iz nabirke namenili našemu rojaku Gregorju Kuneju iz Brezovice, ki opravlja duhovniško službo v Župniji Černomelj. Ob tem pa zaključujem s povabilom, da pomagamo preizkušanim še naprej, saj nikoli ne vemo, kdaj lahko doleti nesreča tudi nas.

 

Vnanje Gorice, 18.6.2018

Drago Stanovnik

Oglejte si tudi