Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Marca so glavne mamice

Marec je mesec, ko se začne prebujati narava. Tema se končno začne umikati dnevu in zjutraj že lahko poslušamo nestrpne žvižge ptic. Marec pa je tudi mesec, ko v vrtcih in šolah še bolj kot običajno razmišljamo o mamah. Marca praznujejo kar dvakrat. Če vprašate otroke, bi vsi svojim mamam in babicam privoščili same dneve, vredne praznovanja.
V 4. a in 4. b OŠ Log - Dragomer smo se ob dnevu žena pogovarjali o tem, zakaj tak praznik potrebujemo ter koliko časa in na kakšen način ga praznujemo. V otroških glavah so dejstva o neenakopravnosti žensk na srečo težko razumljiva. Pogovarjali smo se tudi o tem, kako dobro poznajo svoje mame, in ali vedo, česa si najbolj želijo. Dokazali so, da so dobri opazovalci. Iz revij so izstrigli najrazličnejše predmete in z njimi svojim mamam oblikovali najbolj ekstra pričeske.
V petek, 23. marca, tik pred materinskim dnevom, pa smo mame in babice v šolo kar povabili. Iz izkušenj vemo, da nas prav rade pridejo obiskat, da preverijo, kaj počnemo, pa vendar nismo pričakovali tolikšnega obiska. Stole smo nanosili iz sosednjih učilnic in ugotovili, da rek, več kot nas je, bolj je veselo, še kako drži. Presenetili smo jih s čisto kratkim pevskim nastopom, ki je mamice in babice spravil v smeh, saj smo peli prav o njih. Nato pa smo jih prosili za pomoč pri šivanju. Pri ročnih spretnostih s šivanko res nismo še najbolj spretni, a s pomočjo babic in mamic je bilo šivanje prav prijetno. Tudi učiteljici sta bili nad nami navdušeni, saj smo se v delo tako zatopili, da smo pozabili klepetati. Izdelali smo tulipane, ki bodo lepšali našo stojnico na Vrhniki, ko se bomo udeležili dogodka Evropejčki na Vrhniki. Vsak učenec pa je izdelal tudi bralno kazalko mačka Murija, ki nas letos v 4. razredu spodbuja pri branju na vsakem koraku.

 

Naši učenci so že ugotovili, da je čas relativna stvar. Kadar se imamo lepo, mine tako hitro. Tudi naše druženje je prehitro minilo. Na tem mestu se še enkrat zahvaljujmo vsem mamicam in babicam, ki so nam prišle pomagat, in upamo, da so z nami preživele lepo dopoldne.


Učiteljici 4. razreda OŠ Log - Dragomer Kaja Lenič in Manja Razoršek

Oglejte si tudi