Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Vsak od vas je pomemben

Drage občanke, spoštovani občani! K tokratnem uvodu me je usmeril dogodek pri zajtrku v družbi sedemletnega sina, ki je sedel nasproti mene. Uživala sva v okušanju mleka in palačink, ki sva jih mazala z domačim medom. Ko je prišla na vrsto naslednja palačinka, sem se stegnil proti kozarcu medu, ki je bil na drugi strani mize. Moja roka je bila le malo prekratka. Namero je opazil sin in mi z majhnim gibom približal kozarec tako, da sem lahko dosegel dobroto iz čebeljega panja.

Seveda bi lahko do medu prišel tudi na drug način, sam. Vendar vse skupaj ne bi odražalo take naklonjenosti, srčnosti in povezanosti in na koncu obojestranskega zadovoljstva. Najlepši občutek pa je doživel otrok ob spoznanju, da je lahko tudi sam koristen in lahko pomaga očetu. Kako malo je treba, da v tem hitro prepoznamo tudi naše vsakodnevne priložnosti, da pomagamo po svojih, pa lahko še tako skromnih močeh. Tako so pred več kot desetletjem naši odločni občani in njihovi somišljeniki ter prijatelji zunaj meja naše današnje občine vsak po svoje pomagali, da je bil storjen tako velik korak za našo lokalno skupnost. Danes imamo po njihovi zaslugi svojo občino. Vsem iskrena hvala. Brez tega bi bili še vedno tam nekje v družbi večjih in v večini primerov verjetno preglasovani.

Zdaj smo tu. Osebno ocenjujem, da smo lahko na doseženo ponosni in s spoštovanjem omenjamo svojo občino. Mogoče bi v razvojnem smislu po vseh teh letih utegnili biti še dlje, ampak sam raje gledam naprej, ne nazaj. Dobro se zavedam, da se dobro zastavljene cilje lahko dosega le s premišljenim, odgovornim in odločnim ravnanjem. Naše okolje se razvija v sodobno občino z infrastrukturo, ki jo lahko postavljamo ob bok vsaki skupnosti v Evropi.
V prizadevanjih za doseganje naših skupnih ciljev pa potrebujemo sodelovanje vsakega posameznika, še posebej vas, ki živite v naši soseščini. Tudi če ste mnenja, da ste šibki ali nimate dovolj znanja, se vam v vaši najbližji okolici nudi priložnost biti koristen. Prav občutek, da je človek opravil koristno delo za svoje bližnje ali sosede navdaja z zadovoljstvom. Le zadovoljen občan je tista potrebna celica, ki nas dela močne in še boljše. S takim pristopom ustvarjamo pogoje za še tvornejše povezovanje v smeri do istih ciljev. Če bomo in verjamem, da bomo, pri našem delu znali in hoteli spoštovati tudi našo tradicijo, se nam za prihodnost naše skupnosti ni treba bati in bomo tako tudi našim zanamcem pokazali pot s svojim zgledom in jim predali zavidanja vredno zapuščino.

V zaključku naj se zahvalim vsem, ki s svojo strpnostjo in pozitivnostjo prenašate tegobe, ki se porajajo ob nastajanju modernejših objektov in infrastrukture v naši občini. Ponosen sem na vsakega posameznika in na vse vas, ki si prizadevate in dobrohotno pomagate pri gradnji naše lepše prihodnosti v kakovostnem življenjskem okolju. To mi daje še več zagona, da v sodelovanju s svojimi sodelavci presegamo zastavljene cilje.

 

Želim vam vse dobro, Miran Stanovnik, župan

Oglejte si tudi