Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Tradicionalni pohod z lučkami na Debeli hrib

V soboto, 30. decembra, je PD Rega Log organiziralo tradicionalni pohod z lučkami na Debeli hrib, ki je vsako leto bolj priljubljen, tako da se ga je letos udeležilo 200 starih in mladih. Pohod je izredno priljubljen tudi med otroki, saj jih na koncu obišče Dedek Mraz, ki je tokrat obdaril 87 otrok. 
Pot smo začeli pod vodstvom vodnika Aleša v Dragomerju, kjer smo se zbrali pred gasilskim domom in nato krenili proti cerkvi sv. Lovrenca, nato pa na Debeli hrib. Dolga vrsta pohodnikov je pot zaključila s spustom nazaj v Dragomer. Lepo je bilo videti dolgo vrsto lučk, ki se je vila po poti. Zaključek je potekal v gasilskem domu Dragomer, kjer so nas člani PD Rega pričakali s toplim napitkom. Sledila je kratka igrica, ki so jo pripravili člani mladinskega odseka društva, potek pa je Dedek Mraz obdaril vse prisotne otroke. Občina Log - Dragomer je poskrbela tudi za pogostitev z golažem, članice PD Rega pa za sladice. 
V imenu občine nam je srečo v prihajajočem letu 2018 zaželel župan gospod Miran Stanovnik, ki se tudi sam rad udeleži tega pohoda. V imenu PD Rega pa nam je vse lepo in varno na naših pohodniških poteh v letu 2018 zaželel tudi naš predsednik in vodnik Aleš. Vsi se že veselimo naslednjih pohodov in tudi tradicionalnega pohoda z lučkami na Debeli hrib zadnji konec tedna v letu 2018.


Miša

Oglejte si tudi