Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pismo upokojencem DUDL, županu in vsem tistim, ki jih to zanima

Dobro leto je minilo, odkar smo člani KUD Kosec ter Planinskega društva Rega dobili prostore v stari šoli na Logu, kar nam je velikodušno omogočila Občina Log - Dragomer, v veliko zadovoljstvo članov obeh društev. V vsem tem času je bilo izpeljanih nešteto delavnic, predavanj, pevskih vaj in drugih dejavnosti enega in drugega društva. Sodelovanje je potekalo zgledno, nikoli ni bilo nobenih nesoglasij ali konfliktov. V tem obdobju je končno zaživela že dolgo tleča želja po »lastnem« pevskem zboru, saj je bil za vaje nujen primeren prostor. S težavo nabrana skupinica je rasla, pridno vadila ter danes že nastopa na raznih prireditvah. Potem pa je decembra lani prišlo neprijetno spoznanje, da moramo iz prostorov ven. Da se bo zgradba stare šole prenovila, pravijo. In res, danes že vidimo prva dela na objektu. Društvi Kosec in Rega pa – znajdi se vsak sam, kakor veš in znaš. Na cesti so ostali pevci in pevke skupine Mladi po srcu ter klekljarice. Zato smo bili zelo veseli namiga g. Sevška, da bomo lahko vadili in klekljali v prostorih Društva upokojencev Dragomer - Lukovica (DUDL). Pa ni bilo nič od tega. Upravni odbor DUDL je sklenil, da lahko v njihovih (občinskih!) prostorih gosti le svoje člane. Poudarjam – le člane DUDL! Ni dovolj, da si član društva upokojencev z Loga ali Vrhnike ali pa celo predsednik Zveze upokojencev Slovenije, moraš biti član DUDL. Saj si lahko član več društev istočasno, so nam »pojasnili«. Kaj pa tisti, ki so še zaposleni? Upam, da mi ni treba pojasnjevati, kako je ta pogoj nesmiseln in nima nobene logike. Mar gre pri tem res samo za nabiranje članarine? Konec koncev, saj je to le začasna rešitev, za čas prenove objekta. Potem upamo na res svoje prostore. Vsaj taka je obljuba župana, mar ne?
Dragi upokojenci Dragomerja in Lukovice: mar naj od gospe Ivice, ki se vsak teden pripelje z Vrhnike in velikodušno, brezplačno razdaja svoje znanje klekljanja, zahtevamo, da se včlani v vaše društvo, da bo lahko šla v »vaše« prostore? Mar smo pri pevskem zboru koga vprašali, od kod je ali če je član KUD Kosec? Vsi mi smo prostovoljci, vse delamo v dobrobit skupnosti in za ustvarjanje vsem prijaznega okolja ter pri tem ne zaslužimo niti ficka. Pred nekaj dnevi je bila v šoli odlična prireditev v čast slovenskemu kulturnemu prazniku, ki so jo z veliko truda ter sodelovanja pripravili KUD Kosec, osnovna šola in Občina Log - Dragomer. Spregovoril je tudi župan g. Stanovnik in dejal, da kultura ni samo literatura, petje, slikarstvo, kultura je tudi sobivanje, kultura so tudi vozne navade nas, šoferjev, ali pa pozdravljanje na cesti. Lepa misel! Naj dodam le še to: kultura je tudi razumevanje težav drugih in sodelovanje društev med seboj na nek prijazen način. Brez nesmiselnega pogojevanja!

Težave s prostorom smo rešili. Klekljarice so bile prijazno sprejete v prostor Društva upokojencev Log, pevci in pevke skupine Mladi po srcu pa veselo prepevajo v Modri sobi gasilskega doma PGD Log. Obema društvoma se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem. Ostaja pa grenak priokus glede sodelovanja z Društvom upokojencev Dragomer Lukovica.

V Dragomerju na dan slovenskega kulturnega praznika, 8. februarja 2018, 

za KUD Kosec Iztok Urbanc

Pojasnilo v zvezi z uporabo prostora DUDL

Ne želimo si polemik, še najmanj pa preko Našega časopisa. Naj pojasnimo, da od Kulturnega društva Kosec vse do danes nismo prejeli nobene pisne vloge za uporabo društvenega prostora za njihovo dejavnost oz.  dejavnost posameznih sekcij tega društva. Res pa so se na predsednika našega društva obračali nekateri njihovi člani, zato je upravni odbor Društva upokojencev Dragomer - Lukovica o tem razpravljal na eni svojih sej in se odločil, da prostor lahko uporabljajo člani našega društva za različne dejavnosti. V zvezi z uporabo društvenega prostora je tudi sprejel takšen sklep. Najbrž to ne more bit  sporno, saj s tem prostorom društvo razpolaga vse od sklenitve ustrezne pogodbe z lastnikom. Še vedno pa smo odprti za dialog z drugimi društvi, vendar na ravni vodstev društev  in v sodelovanju z občinskim vodstvom. Zavedamo se, da je le na tak način možno tvorno sodelovanje.

Upravni odbor Društva upokojencev Dragomer - Lukovica

Oglejte si tudi