Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Poziv nevladnim organizacijam za predlaganje kandidatov iz območja upravne enote Vrhnika v Razvojni svet Ljubljanske urbane regije

Poziv nevladnim organizacijam za predlaganje kandidatov iz območja upravne enote Vrhnika v Razvojni svet Ljubljanske urbane regije

V skladu z določili Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja (Ur. l. RS št. 20/2011) in Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja – ZSRR-2A (Ur. l.  RS št. 57/2012) so med člani Razvojnega sveta regije tudi predstavniki društev in drugih nevladnih organizacij (NVO). Namen Razvojnega sveta je usklajevanje razvojnih pobud in interesov v regiji ter sprejem regionalnega razvojnega programa.

 

V Osrednjeslovenski regiji nevladni sektor v Razvojnem svetu Ljubljanske urbane regije zastopa 13 predstavnikov nevladnih organizacij, ki so bili izbrani po območjih posameznih upravnih enot. Kandidate lahko predlaga vsaka nevladna organizacija s sedežem v eni od upravnih enot. Ker je dosedanja izvoljena predstavnica NVO iz območja upravne enote Vrhnika podala svojo odstopno izjavo, smo pričeli nov postopek za nadomestilo odhajajoče članice Razvojnega sveta.

 

1.   Predstavniki NVO v Razvojnem svetu Ljubljanske urbane regije

 

V postopku izbora predstavnikov NVO v bodočem Razvojnem svetu regije se izbira 1 predstavnika NVO iz območja Upravne enote Vrhnika, ki vključuje:

- Občino Vrhnika,

- Občino Borovnica in

- Občino Log - Dragomer.

 

2. Poslovnik izbora kandidatov

Za izpeljavo postopka imenovanja predstavnikov NVO v Razvojni svet regije se uporablja "Poslovnik postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij v razvojni svet Ljubljanske urbane regije", ki je dosegljiv na spletni povezavi www.consulta.si.

 

V kolikor je predlagan kandidat samo en, ga koordinator postopka (Stičišče NVO osrednje Slovenije) potrdi s sklepom in tega javno objavi. V kolikor je kandidatov več, se seznam kandidatov javno objavi in določi datum in kraj javne predstavitve kandidatov. Nato se v roku 8 dni po predstavitvi razpišejo volitve, na katerih NVO iz območja upravne enote Vrhnika izberejo svojega predstavnika.

 

3. Dostop do obrazcev

Obrazec za predlaganje kandidata je na voljo na spletni povezavi www.consulta.si.

 

4. Način oddaje predlogov

Predloge zbira Stičišče NVO osrednje Slovenije. Prijave lahko oddate preko pošte, elektronske pošte ali osebno.

 

Naslov za poštno pošiljanje:

Stičišče NVO osrednje Slovenije

Vojkova cesta 63

1000 Ljubljana

 

Naslov za elektronsko  pošiljanje:

info@consulta.si

 

Osebna oddaja:

Stičišče NVO osrednje Slovenije,

Vojkova cesta 63, 1000 Ljubljana

Oseba za sprejemanje predlogov: Aljoša Petek

Uradne ure: ponedeljki, srede in petki, od 8:00 do 12:00 ure

 

5. Oprema prijave

Na ovojnici mora biti napisano "Volitve NVO".

 

6. Rok za oddajo predlogov

Rok za oddajo predlogov je torek, 13. 2. 2018 (najkasneje na ta dan mora predlog prispeti na enega od zgornjih naslovov. V kolikor se predlog oddaja po pošti, se šteje, da je prispel pravočasno, če je bil 13. 2. 2018 oddan priporočeno.

 

7. Sodelovanje v komisiji za izbor

Predstavniki nevladnih organizacij, ki prijavljajo kandidate, lahko sodelujejo v komisiji za izbor kandidatov v Razvojni svet Ljubljanske urbane regije. Kandidati ne morejo sodelovati v komisiji.

 

8. Upravičeni predlagatelji

Kandidate lahko predlagajo vse nevladne organizacije (društva, zveze društev, zasebni zavodi, ustanove in fundacije) s sedežem v občinah Vrhnika, Borovnica in Log – Dragomer.

 

9. Seznam kandidatov in obveščanje

Seznam prispelih predlogov z navedbo predlagateljev bo objavljen na spletni povezavi www.consulta.si v 10-ih dneh po poteku roka za oddajo predlogov. Predlagatelje bomo o objavi seznama in nadaljnjih postopkih obvestili preko e-pošte. V kolikor bo za posamezno mesto po upravnih območjih predlaganih več kandidatov, bodo v skladu s 6. členom omenjenega poslovnika opravljene osebne predstavitve kandidatov in se po potrebi izvedle volitve. O datumu in kraju osebnih predstavitev bodo kandidati obveščeni naknadno.

 

10. Dodatne informacije

Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani www.consulta.si, lahko pa nam tudi pišete na info@consulta.si.

 

 

Povezave

www.consulta.si

Oglejte si tudi