Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Kulturna dediščina, vse, kar imamo, znamo, smo in bomo

Dogodek bo v sredo, 28. novembra, ob 18. uri. Kje, bomo sporočili po vaših prijavah.

Evropa preživlja hudo identitetno, politično in razvojno krizo, s čimer se soočamo tudi mi. Zato ni čudno, da se je obrnila k najpomembnejšemu kapitalu, ki ga imamo, tj. kulturna dediščina in je leto 2018 razglasila za leto kulturne dediščine. Predavateljica dr. Verena Vidrih Perko bo utemeljila, zakaj velja kulturna dediščina za temeljni izobraževalni, identitetni, razvojni in tudi politični kapital vsake dežele. Na predavanju bo predstavila vidike, ki kulturno dediščino opredeljujejo kot temelj človekovega vedenja o sebi in svojem kulturnem in naravnem okolju, zakladnico neprecenljivih znanj in verovanj, pa tudi kot konfliktno. V razpravi bomo iskali odgovore na to, kje so vzroki, da je javno razpoloženje Slovencev do naravne in kulturne dediščine tako mlačno? Zakaj dediščine ne doživljamo kot svojih lastnih korenin, brez česar bomo kot narod in skupnost izginili v globalizacijski poplavi.

Predavateljica bo skušala spodbuditi naše razmišljanje o pomenu kulturne in naravne dediščine v našem domačem okolju, našem odnosu do lastne dediščine, ki čedalje hitreje izginja iz naših domov, vasi in mest.


Prosimo, da se prijavite do 22. novembra, da bomo lahko rezervirali primerno velik prostor. Prijave sprejemamo na dvig@iold.si ali po telefonu 031 349 888 (Irena).

Oglejte si tudi