Logo MojaObčina.si

Logatec

Deli
Družabni dogodki
Avtor: Mateja Gladek,

30. Kmečki praznik na Medvedjem Brdu


»Vrtimo se že 30 let!« je geslo letošnjega 30. jubilejnega Kmečkega praznika na Medvedjem Brdu, ki bo 5. avgusta 2018 od 15. ure dalje na prizorišču med CŠOD dom Medved ter cerkvijo sv. Katarine. Geslo zaobjema tako programski del, ki bo posvečen kolesu in 30. obletnici prireditve, kot tudi večerni zabavni del, kjer se boste vsi obiskovalci lahko zavrteli na plesišču.

Ob okrogli obletnici prireditve smo si za rdečo nit izbrali nekaj okroglega – kolo, ki je kot izum pomembno vplivalo na razvoj transporta in tehnologije, z njim pa se je olajšalo tudi na življenje na kmetiji. Se še spomnite, kako so izgledala stara kolesa na vozovih in kočijah, pa različni bicikli in motorji? Ste se že kdaj usedli v dirkalni avto? Kdaj ste nazadnje zavrteli kolo sreče? Ste že slišali za kontracikel in se z njim peljali? Ste se kdaj vprašali, kje vse se kolo sploh uporablja? To je le nekaj stvari, ki jih bo moč videti in preizkusiti na Kmečkem prazniku, saj tudi letos obljubljamo bogat program, ki bo zanimiv za vse generacije. Otroke bo pričakal kotiček z zanimivimi delavnicami in poslikavo obraza. Ne bo manjkalo niti domačega kruha in peciva medvedjskih in žibrških gospodinj ter tržnice domačih izdelkov.

Tradicionalno se bodo ekipe pomerile v tekmovanju v zabavnih kmečkih igrah, ki bodo zanimive tako za tekmovalce kot gledalce. Ekipe, sestavljene iz enega kosca in dveh grabljic, vabimo, da se udeležijo tekmovanja in se predhodno prijavijo pri Davidu Žaklju na telefonsko številko 041 638 278.

Od 17. ure dalje bosta zabavo in glasbo, ob kateri se bo veselje zavrteti, poskrbela ansambel Nemir in skupina Donačka. Domačini bodo vse obiskovalce tako kot vedno tudi letos toplo sprejeli in z veseljem postregli s hrano in pijačo, tako da lačen in žejen s Kmečkega praznika ne bo odšel nihče.Vljudno vabljeni, da se nam pridružite in se 5. avgusta skupaj z nami zavrtite na jubilejnem Kmečkem prazniku.

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!