Logo MojaObčina.si

Logatec

Deli
Kultura
Avtor: Javni Sklad Rs Za Kulturne Dejavnosti Območna Izpostava Logatec,

razpis za 9. območno srečanje odraslih literatov

Organizator: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti območna izpostava Logatec in Osnovna šola Rovte
prijavite se s poslanim prispevkom, do 16. 10. 2017

BESEDNA DOTIKANJA 2017 / območno srečanje odraslih literatov in seniorjev


Za letošnja Besedna dotikanja smo izbrali temo VSAKDANJOST – ŽIVLJENJE, KOT GA ŽIVIMO.  Posvečamo jo literarnim razmislekom o doživljanju današnje vsakdanjosti, kakor jo na svoj način živi in zaznava vsak posameznik.  Za moto smo izbrali misel Carol Ann Duffy, nedvomno ene izmed največjih sodobnih britanskih pesnic, ki navdušuje bralce po vsem svetu: »Poezijo je mogoče najti v vsakdanjem življenju, v spominu, v tem, kaj ljudje govorijo na avtobusu, v novicah, ali kratko malo v tem, kar je v našem srcu.« Poezija ni nujno vzvišena forma, privilegij kakih elit, ampak imamo vsi poezijo v sebi. Povabljeni smo, da jo uresničimo.

 

K sodelovanju vabimo odrasle literarne ustvarjalce (od 30 let naprej) iz logaške in sosednjih občin, ki so vključeni v logaška društva. Na razpisano temo lahko vsak pošlje do 3 pesmi. (Še tehnični podatki: prispevki naj bodo v Wordu, pisava Arial, velikost črk 12 pik, razmik med vrsticami 1,5, obseg do 3 tipkane strani).

 

Svoja besedila naj avtorji pošljejo najkasneje do ponedeljka, 16. oktobra 2017, na naslov: oi.logatec@jskd.si ali po navadni pošti (JSKD OI Logatec, Notranjska 14, 1370 Logatec). Besedilom je treba obvezno priložiti kontaktne podatke (ime in priimek avtorja, kraj in poštno številko, telefon ter e-naslov), pripisati pa še avtobiografske podatke (letnico rojstva in nekaj stavkov o literarnem ustvarjanju).

 

Prispela dela bo prebral Alen Širca, doktor literarnih ved. ki bo tudi vodil  srečanje. Srečanje bo potekalo v dveh delih: ustvarjalna delavnica bo v petek, 27. oktobra, ob 16.00 v galeriji Hiša sonca na Notranjski 14, novembra pa še literarni večer, (datum in kraj  bomo sporočili kasneje). Tako bodo imeli avtorji v vmesnem času možnost svoja besedila še dodelati.

 

Za dodatne informacije me lahko pokličete po telefonu 01 759 17 40 ali pišete na moj  e-naslov: oi.logatec@jskd.si.

Veselim se sodelovanja in srečanja z vami in vam želim veliko ustvarjalnega navdiha!

Tanja-Pina Škufca, vodja JSKD OI Logatec

 

Alen Širca (1981) je doktor literarnih ved. Raziskuje starejšo, predmoderno literaturo, zlasti pesništvo, in moderne metodologije humanističnih ved. Poleg tega se ukvarja se tudi s prevajanjem tako strokovne, znanstvene, kot leposlovne literature. Zaposlen je kot asistent na Oddelku za primerjalno književnost Filozofske fakultete v Ljubljane.

 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!