Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Likovna razstava iz 22. likovne kolonije Umetniki za Karitas

Na zasneženo soboto, 2. februarja 2018, je v Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Dolnjem Logatcu potekalo odprtje razstave likovnih del iz 22. srečanja likovne kolonije Umetniki za Karitas. Slikovni fond že dobro leto in pol potuje po razstavah po Sloveniji in zamejstvu.
 Logatec, 2.februar 2018

V Logatcu je vse prisotne uvodoma pozdravil g.Janez Ovsec (sicer organizator in  koordinator likovnih razstav v Jožefovi galeriji), ki je posebej poudaril posebnost in tradicijo te likovne kolonije, ki se vsako leto dogaja na Sinjem vrhu nad Ajdovščino. V nadaljevanju je likovna kritičarka ga. Anamarija Stibilj Šajn v imenu ga. Jožice Ličen, sicer ravnateljice Koprskega Karitasa, ki je zaradi vremenskih razmer morala ostati doma, in svojem imenu podrobno predstavila celoten projekt kot tudi značilnosti in dogajanja v zvezi s predstavljeno razstavo. Povedala nam je, da je razstava slik gostovala tudi v Rimu, kjer je bil organiziran tudi zelo lep sprejem pri papežu.

Seveda je veliko slik iz te kolonije že dobilo svojega občudovalca, nekatere pa ga še čakajo, da ga nagovorijo. Odprtje je bilo popestreno z virtuoznim igranjem skladb za vibrafon v izvedbi gdč. Janje Nagode, prof. glasbene pedagogike in odlične tolkalistke. Srečanje smo zaključili ob druženju in pokušanju dobrot, ki so nam jih pripravili kuharsko mojstri iz Doma Marije in Marte, župnije sv. Nikolaja Dolnji Logatec.


Razstava bo na oged še vse do konca meseca marca 2018. V tem času si lahko med slikami izberete eno, ki vam je všeč in boste s tem lahko pomagali ljudem, ki so pomoči potrebni.


Zapisal Janez Ovsec

Oglejte si tudi