Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

MALE SLIKARIJE, razstava mladih likovnikov

Mladi slikarji se ob zaključku otroške likovne šole JSKD predstavljajo v Upravnem centru Logatec. Ob odprtju razstave bodo prejeli priznanja, kulturni program pa bosta popestrila mlada glasbenika.

V sredo, 28. marca ob 16.30, se bodo v Uprvnem centru Logatec, s svojimi slikarskimi deli predstavili učenci otroške likovne šole, ki jo že nekaj let na logaški JSKD vodi Polona Pivk Mihevc. Mladi ustvarjalci so tudi letos nadgrajevali in poglabljali svoja likovna in barvna raziskovanja. Za slike v akrilni tehniki so se navdihovali ob predlogah znanih umetniških del, duška pa so dali tudi lastni domišlji. Mladostni pogled na življenje ter svoje doživljanje sveta in okolja podajajo v svežih, preprostih in samosvojih likovnih rešitvah, ki jih premorejo le otroške oči. Svoj notranji svet vsak posameznik izraža skozi zanimive barvne kombinacije in likovne kompozicije, za katere je značilna spontanost in svežina. Že Picasso je zapisal, da je po zaključenem študiju in mojstrskem obvladanju likovnih zakonitosti, vse življenje iskal svežino in preprostost otroškega izraza, kar je še danes izziv za vsakega odraslega umetnika.
Otroci so lahko ponosni na nastale rezultate in napredek, ki so ga dosegli - že to je zadostna nagrada. Ob tej priložnosti  pa jim bo vodja logaške izostave JSKD, izročila tudi priznanja za vloženi trud in zvesto obiskovanje celoletne šole. Dogajanje bosta z igranjem na Harmoniko in citre popestrila Florjan Oto Sajovic in Ema Jeraj, učenec in bivša učenka Glasbene šole Logatec.

Oglejte si tudi