Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Občina tudi uradno prevzela športno dvorano v Zapolju


Ob koncu lanskega leta je Občina Logatec od avstrijske Heta banke za 550.000 evrov kupila športno dvorano v Zapolju. Župan Občine Logatec Berto Menard je z najožjimi sodelavci 4. januarja 2018 tudi uradno prevzel. Število prebivalcev Logatca namreč močno narašča, veliko je tudi otrok in starejših, željnih rekreacije, zato se je občina že pred leti odločila za nakup tega športnega objekta, ki skupaj s sanitarijami meri skoraj tisoč kvadratnih metrov. Uporabljala jo bodo lahko tudi številna športna društva. »Imamo že bazen in tudi prostore za fizioterapijo, tu je tudi fitnes center in mislim, da na tem območju nastaja logaški rekreacijski center,« pravi župan Menard.


Tu je tudi gostinska ponudba, ki je v rokah zasebnika, možno je tudi prespati, zato je župan prepričan, da je nova pridobitev za Logatec kot tudi za okoliške občine, od koder prihajajo otroci na plavanje v bazen in bodo na prost termin lahko počakali tudi v dvorani, velika dodana vrednost.


Nakup športne dvorane je bil razmeroma zapleten in dolgotrajen, na koncu pa so jo kupili od avstrijske Heta banke, pravi župan, ki je bil prevzema vesel in s emu je, kot se je izrazil, »kar kamen od srca odvalil.« Dvorano, ki je po županovem mnenju sicer v dobri kondiciji, bo treba urediti, očistiti in ji dati življenje. V njej bodo prostor dobile logaške mažoretke, treninge pa bodo lahko izvajali še številni drugi športni klubi.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Oglejte si tudi