Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Obisk upravnega centra

V skupini Gosenic, enota Pod Košem, smo se pogovarjali o našem kraju, Gregorjevem, o naši domovini in prišli na idejo, da obiščemo župana naše občine. Poklicala sem na upravni center in se dogovorila za obisk. Dogovorjeni dan je prišel hitro in otroci so bili zelo neučakani.

V preddverju nas je že čakala ga. Romana. Po pozdravu in uvodu smo si ogledali ves upravni center. Otroci so spoznavali pomen in namen upravnega centra. Vodenje je bilo več kot zanimivo, na zelo visokem nivoju in primerno otrokom.

Otroci so tako spoznali prostore Rdečega križa, čemu in komu služijo, spoznali so, kje njihovi starši pridobivajo različno pomoč, dokumente, dokumentacijo, odgovore na vsa mogoča vprašanja glede življenja in bivanja v našem kraju.

Posebno doživetje smo doživeli v sejni sobi, kjer smo uprizorili »pravo poroko«.

Seveda smo obiskali tudi župana, g. Berta, ki nas je ob prihodu sprejel zelo prijazno, rokoval se je prav z vsakim otrokom. Otroci so bili navdušeni, da so lahko sedeli v županovi pisarni in se z županom sproščeno pogovarjali.

In na koncu je sledila še pogostitev seveda s tem, kar imajo naši otroci najraje. Vsak otrok je prijel tudi drobno pozornost.

Hvala vsem, ki ste se potrudili, da smo lahko spoznali tako pomembo stavbo, ki skrbi za naše dobro počutje, varnost in ugodnost vseh občanov.

 

Logatec, 30. 3. 2018                                                                       vzgojiteljica Anuška Blaško 

Oglejte si tudi