Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Čistili in ozaveščali smo tudi v Logatcu

V soboto, 15. septembra 2018, so se Občina Logatec, Komunalno podjetje Logatec, nekatera društva, učenici OŠ 8 talcev Logatec (okolico šole so čistili že v petek, 14. septembra) in posamezniki pridružili čistilni in ozaveščevalni akciji Očistimo Slovenijo - še zadnjič.

Na sobotni tržnici v Logatcu so tako občani s strani Maje Nagode, lahko izvedeli, kakšen je lahko dom brez odpadkov in kakšen življenjski slog predstavlja - Zero Waste Dom. Poučili so se tudi o tem, kako pravilno ločujemo odpadke in kako lahko izdelek, ki je še vedno uporaben in ga sami ne potrebujemo več, najde nov dom. V ta namen je potekala izmenjevalnica oblačil, predmetov, izdelkov. Vse otroke, tudi tiste malo starejše, pa je navduševal naša maskota ptiček Gregorček, ki lahko preživi le v čisti in neokrnjeni logaški naravi.

Prav za to naravo pa so s skupnimi močmi poskrbeli prostovoljci, ki so pridno čistili del Planinskega polja pod počivališči v Grčarevcu.  Številni odpadki, od sodov, kuhinjskih pripomočkov, gradbenega materiala, plastenk so našli svoje zadnje počivališče na res čudovitem delu naše občine. Strmo in težko dostopno pobočje je oteževalo delo prostovoljcem, ki so vseeno vztrajali in očistili del pasu pod počivališči.

Zbrane na čistilni akciji je nagovoril tudi župan Berto Menard, ki je poudaril, kako pomembno je ozaveščanje družbe glede pravilnega ravnanja z odpadki, saj si vsi želimo živeti v prijetnem okolju, za katerega pa moramo poskrbeti prav vsi. Zato smo letos Očistili Slovenijo - še zadnjič.

Romana Hribar
Občina Logatec

Oglejte si tudi