Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

OTROCI OBISKALI RDEČI KRIŽ LOGATEC

Ob letošnjem Svetovnem dnevu hrane, ki se vsako leto praznuje 16. 10., smo se starejši otroci iz Vrtca Kurirček Logatec, enota Pod Košem, ne le pogovarjali o zdravi hrani in kje jo dobiti … letošnje leto smo namreč poudarili tudi stisko, ki jo preživljajo mnogi, ki nimajo niti toliko denarja, da bi sebi in svojim otrokom kupili hrano, kaj šele oblačila, higieno in še posebej igrače. Ob tem smo se, seveda, spomnili, da bi jim lahko pomagali – da bi bili lahko radodarni, bili humani.

 

Otroci so s svojimi starši, po želji, dobrih 14 dni prinašali v vrtčevsko enoto sredstva, ki so jih želeli predati naprej, jih podariti nekomu, ki to še kako potrebuje. Vse kar smo zbrali (in tega je bilo veliko!) smo skupaj z otroki razvrstili v škatle in vreče ter odnesli (ena izmed vzgojiteljic je morala odpeljati z avtom, saj je bilo kar nekaj robe) na Rdeči Križ Logatec, s katerim smo se predhodno dogovorili za obisk.

 

6. 11. 2018 smo torej otroci in vzgojiteljice iz skupin Mravljice (3 – 5 let) ter Gosenice (4 – 6 let) kar s pelerinami, saj je bilo deževno, obiskali Rdeči Križ, ki se nahaja v spodnjem nadstropju stavbe Občina Logatec. Tam nas je že pri vhodu pričakala zelo prijazna gospa Dragica Kutnar in nas pospremila v spodnje prostore, ki nam jih je tudi z veseljem razkazala ter povedala nekaj zanimivih dejstev o tej dobrodelni in humanitarni organizaciji. Otroci so medtem z zanimanjem opazovali prostor in škatle, ki so tam prav lepo sortirane in že pripravljene, da nekoga razveselijo; videli pa so lahko tudi dve starejši prostovoljki, kako pomagata pri zlaganju oblačil in sortiranju v škatle.

Ob koncu smo gospem, ki tam delajo zapeli še dve pesmici, se zahvalili in se za spomin še fotografirali.

 

Ob tem se zahvaljujemo gospe Dragici, takrat prisotnima prostovoljkama in celotnemu Rdečemu Križu Logatec za sprejem. Zahvaljujemo pa se, seveda, tudi vsem staršem in otrokom, ki so kakorkoli pomagali pri zbiranju sredstev, ki smo jih z veseljem podarili naprej … Hvala!

 

Zapisala: vzg. Mateja Ručigaj

Foto: Anja Gostiša in Mateja Ručigaj

Oglejte si tudi